Fijne Vaderdag! - Bloomifique
Leuk om te geven & te krijgen Lifestyle

Fijne Vaderdag!

Aanstaande zondag is het Vaderdag. Weet je nog niet wat voor cadeautje je hem wilt geven? Kleine kans dat je eraan denkt je vader te verrassen met een vaas bloemen of plant. Toch is dat helemaal geen gek idee.

We zagen al dat de bloemenprint een echte revival maakt (zie: fleurige fashiontrends) deze zomer. Ook voor mannen is de print weer helemaal hot en vliegen de Hawaïshirts je om de oren. Bloemen en planten passen tegenwoordig prima binnen een eigentijds en stoer manneninterieur. Daarom is het ook dit jaar voor Vaderdag helemaal oké om je vader een mooie bloem of plant cadeau te doen! Want ja, er bestaat ook zoiets als ‘stoere’ bloemen voor echte kerels.

Een bloemen bromance

Het lijkt misschien een gekke combinatie: mannen en bloemen. Maar niets is minder waar! Op diverse online winkels kun je boeketten bestellen ter gelegenheid van Vaderdag (fleurop.nl, euroflorist.nl, 123bloemenbestellen.nl). Maar wil je echt origineel zijn? Stel dan zelf je eigen Vaderdag boeket samen! Hier zijn alvast wat tips:

Kies voor het maken van een stoer mannenboeket niet voor pastelkleurige bloemen. Mannen houden liever van sterke vormen en gewaagde kleuren. Denk dus eerder aan blauw, paars, geel of oranje. Blijf liever ver weg van de kleuren rood of roze. Deze associëren namelijk met vrouwelijkheid of romantiek!

Foto: mayflower-meibloem.blogspot.com

– Mayflower in een simpele, natuurlijke pot

De bloemen krijgen een stoerdere look als je kiest voor een vaas gemaakt van natuurlijke materialen. Houd de basis simpel… je kunt dus ook kiezen voor één enkele bloem.

de bloemen

Mannenplanten zijn echt een echte must voor elk interieur. Het zorgt niet alleen voor meer levendigheid in huis maar ook nog eens voor kleur en een goede dosis zuurstof. Wat mannen heel fijn vinden als ze een bloem of plant krijgen: zo weinig mogelijk onderhoud! Wij hebben voor jou de beste keuzes op een rijtje gezet:

Foto: facilisimo.com

– Cactus

Dé ideale plant voor mannen. Cactussen kunnen lang zonder water en hebben daarom weinig onderhoud nodig. Ook kunnen ze goed overleven in donkere hoekjes. Deze plant is daarom geschikt voor een echte mancave.

Foto: bloemenbureauholland.nl

– Codiaeum

Deze plant is herkenbaar aan zijn geel gekleurde bladeren. De tekeningen op de bladeren staan symbool voor power en libido. Ondanks dat hij weinig water nodig heeft (scheelt weer!) groeit deze plant als kool.

 

Foto: Contemporary Showroom

– Philodendron

De mooie en volle bladeren hebben een luchtzuiverende werking. Deze plant zie je vaak in kantoorpanden maar ook in huis oogt deze plant oer en stoer.

Foto: The Sill

– Sansevieria

Ook wel bekend als ‘vrouwentongen’. Deze plant komt oorspronkelijk uit Ethiopië en is herkenbaar aan de lange bladeren en kenmerkende strepen. De Sansevieria is zo goed als onderhoudsvrij: de enige manier om een Sanseveria dood te krijgen is om deze teveel water te geven!

Verras je vader met één van deze planten of maak een mix. Verschillende soorten planten bij elkaar zorgen namelijk voor een ruige look. Als je dat te druk vindt, kies dan voor één grote plant en zet deze in een robuuste pot.

Wil je meer lezen over planten of bloemen voor mannen:

Mannen/woonplanten van de maand juni 2017

Vaderdag planten vindt je vader leuk