Positieve bloemenboodschappen - Bloomifique
Lifestyle

Positieve bloemenboodschappen

Het coronavirus heeft zich met grote snelheid over de hele wereld verspreid. Hierdoor wordt ook de Nederlandse sierteeltsector hard getroffen met grote gevolgen. In deze tijd is het hartverwarmend om te zien dat er zoveel mensen in actie komen in de strijd tegen het coronavirus.

Bloemige boodschap van hoop
Bloemenbureau Holland lanceert ‘Let Hope Bloom’. Met deze actie willen ze laten zien dat bloemen een krachtige symboliek hebben en spreken de internationale taal van liefde en vriendschap, van dankbaarheid, steun en troost. Én van hoop. Daarom brengt Bloemenbureau Holland juist nu een boodschap met bloemen. Of je ze nu in huis kunt halen of niet, het zijn sprankjes hoop in deze heftige tijd. #lethopebloom

Foto: Bloemenbureau Holland

Een kleurrijke en positieve boodschap
Flowers4oxygen is een initiatief van sierteeltbedrijven, designers, media en marketeers. Samen willen zij tijdens de coronacrisis wereldwijd de positieve boodschap verspreiden dat bloemen en planten blijdschap en troost geven en zo bijdragen aan het welzijn van mensen.

Met elkaar hebben ze in de Keukenhof longen van bloemen gemaakt. Dit bloemrijke kunstwerk bestaat uit 50.000 planten en 150.000 bloemen. Het doel is om hiermee iedereen over de hele wereld te inspireren om soortgelijke initiatieven te nemen. #flowers4oxygen

Foto: Flowers4oxygen

Liefde voor orchideeën
Orchidsinfo roept alle liefhebbers van orchideeën op om een foto van een orchidee te plaatsen met de hashtag #MyOrchid. Het doel is om de grootste orchideeën-community te creëren en geluk te verspreiden in tijden waar we het allemaal nodig hebben. Waar je de foto plaatst, maakt niet uit als het maar de genoemde hashtag bevat. #MyOrchid

Foto: Orchidsinfo

Bloemen en planten direct bij de lokale teler
Een aantal telers heeft verschillende acties opgezet om toch nog een deel van hun bloemen en/of planten te verkopen: niet via de handel, retail of tuincentrum, maar direct aan de consument; aan ons dus! Hierdoor betaalt de consument een lagere prijs voor een prachtig product en heeft de teler toch nog een beetje inkomsten.

Ook bij jou in de buurt is van alles op touw gezet! Van een bloemenstalletje tot uitgebreide bloemenkraam of zelfs een drive-in. Ondersteun de lokale telers en koop een plant of bosje bloemen direct op het bedrijf. Kijk voor de deelnemers bij jou in de buurt:

Nederland: https://www.stalletjeslangsdeweg.nl
Lansingerland: https://www.productenuitlansingerland.nl

We doen het samen!
Zoals premier Rutte benadrukte, moeten we dit samen doen, alleen dan kunnen we het virus aanpakken. Overal ontstaan er acties om bijvoorbeeld de zorgmedewerkers te bedanken voor al hun inzet. Vanuit de stichtingen Orchidsinfo en Anthuriuminfo zijn de zorgmedewerkers in het IJsselland ziekenhuis in Capelle a/d IJssel.

Foto: Anthuriuminfo & Orchidsinfo