De perfecte bloem voor Valentijnsdag: de anthurium
De perfecte bloem voor Valentijnsdag:
Foto: Unsplash
Floratales

De perfecte bloem voor Valentijnsdag: de anthurium

Het is alweer bijna Valentijnsdag! En of je er nou dol op bent of het maar een commerciële bedoeling vindt, het is toch weer een goede reminder om je waardering voor iemand uit te spreken. Of dat nou je geliefde, een vriend of vriendin, of familielid is. Want wie vindt het niet leuk om te horen dat hij of zij geliefd is? Daarom gingen wij op zoek naar de perfecte bloem voor Valentijnsdag.

Dé bloem voor Valentijnsdag

Veel mensen kiezen er op Valentijnsdag voor om rode rozen te geven, omdat deze bloemen bekend staan om hun romantische betekenis. Maar het is stiekem veel leuker om eens andere, originelere, bloem te kopen! Bijvoorbeeld de anthurium. Dit is een stijlvolle en exotische plant, die oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt. De anthurium wordt ook wel de plant met een hart genoemd, doordat haar blad (eigenlijk het schutblad) hartvormig is. Door haar unieke hartvormige uiterlijk en herkomst, staat de anthurium symbool voor exotische schoonheid. Een geweldig cadeau, toch?

Anthurium verzorging

De Anthurium is het hele jaar door verkrijgbaar, zowel als snijbloem als potplant, en in de meest uiteenlopende kleuren. Van knalrood tot spierwit en van zalmroze tot zachtgroen. De plant is gemakkelijk qua verzorging; zonder al te veel aandacht blijft ze maandenlang bloeien. Geef haar een keer per week water en om de twee weken een beetje plantenvoeding. Maar ook van de anthurium snijbloemen kun je lang genieten. Als je het water wekelijks ververst en een cm van de steel afsnijdt, blijven ze zo twee tot drie weken staan.

Lees ook: De 2 bekendste soorten anthuriums