3 vragen die je moet stellen voordat je een nieuwe plant koopt
vragen die je moet stellen voordat je een nieuwe plant koopt
Happy living

3 vragen die je moet stellen voordat je een nieuwe plant koopt

Heb je wel eens een plant gekocht die er een week later dood bij hing? Geen zorgen, dat hebben we allemaal wel eens gehad. Maar je kunt het gemakkelijk voorkomen, door de winkel en jezelf een aantal vragen te stellen voordat je een nieuwe plant koopt. Door beter te weten wat je in huis haalt, is de kans groter dat je ‘m beter kunt verzorgen en er zo langer van zult genieten. Bij deze!

Waar komt de plant vandaan?

Je kunt een plant het best verzorgen als je weet waar hij oorspronkelijk vandaan komt. Een orchidee bijvoorbeeld, groeit op boomtakken in vochtige bossen in Zuidoost-Azië. Daarom zal deze plant het niet goed doen in volle zwarte potgrond en op een zonnige plek in huis. Het is belangrijk dat je de orchidee nooit in stilstaand water zet (omdat het die omstandigheden op een boomtak niet zou tegenkomen), en hem niet in direct zonlicht zet. Als je de basis leert over waar in de wereld je plant vandaan komt, is de kans groter dat je hem gezond en mooi houdt!

Lees ook: Hoe zorg je het beste voor een orchidee?

Wat voor soort omstandigheden heeft mijn woning?

Ga na wat voor licht er in jouw woning komt. Heb je veel of weinig ramen, en op het noorden of juist zuiden? Op welke verdieping woon je? En wat is de temperatuur binnen? Tocht het? Als je dit soort dingen helder op een rijtje hebt, kun je op basis daarvan een plant uitzoeken die daarbij past. Bijvoorbeeld een tropische plant of juist een woestijnplant.

Hoe goed ben ik in het verzorgen van planten?

Vraag jezelf af hoeveel aandacht je aan planten wilt besteden. Is dat elke dag? Helemaal goed, dan kun je iedere plant die je maar wilt kopen. Maar vind je een à twee keer per week wel voldoende? Dan is het verstandig een plant uit te kiezen die makkelijk is in de verzorging en nauwelijks aandacht nodig heeft. Door eerlijk tegen jezelf te zijn, kun je een plant kopen die goed bij jou en jouw levenswijze past en zal hij niet snel doodgaan.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anthurium & Orchid lovers (@bloomifique) op