Geef jezelf een energieboost met behulp van planten
Een energieboost met behulp van planten
Foto: Unsplash
Happy living

Geef jezelf een energieboost met behulp van planten

Kun jij wel even wat me-time gebruiken voor de hectische feestdagen aanbreken? Dan heb je vast wat aan deze tips om jezelf een energieboost met behulp van planten te geven. Want planten zijn niet alleen luchtzuiverend en stressverminderend, ze geven ook energie. Geniet ervan!

Tropische spa

Neem een ochtend de tijd om je badkamer in je eigen tropische spa om te toveren. Laat het bad vollopen, steek kaarsen aan, en zet een aantal planten neer. Wist je dat sommige planten het vanwege de hoge luchtvochtigheid en donkere ruimte in de badkamer extra goed doen? De orchidee bijvoorbeeld komt uit de tropen, wat betekent dat deze plant graag in een vochtige omgeving staat. De badkamer is hier dus ideaal voor! Je doet jezelf én je planten dus een plezier met een Urban Jungle badkamer.

Extra verzorging

Na jezelf uitgebreid te verzorgen in je tropische spa, zijn je planten aan de beurt! Door ze extra en met volle aandacht te verzorgen, kun je even nergens anders aan denken. Wedden dat jij jezelf hier ook beter door voelt? Snoei ze, stof ze af, geef ze een bad en verpot ze als het daar tijd voor is. Ze zullen je dankbaar zijn, en dat uiten door extra mooi te groeien. 😉

Lees ook: Een orchidee verpotten: zo doe je dat

Bankhangen

Maak tot slot een kop thee, nestel je op de bank met lekker veel kussens en een dekentje, en ga lezen en plaatjes kijken in een mooi plantenboek. Heb je er nog geen in huis en kun je wel wat inspiratie gebruiken? In dit artikel zetten we 4 geweldige boeken over kamerplanten op een rij.