3 redenen om in 2019 nog meer planten in huis te halen
anthurium stekken
Happy living

3 redenen om in 2019 nog meer planten in huis te halen

Het einde van het jaar nadert; tijd om goede voornemens op te stellen! Eén van de dingen die wij ons hebben voorgenomen, is om in 2019 nog meer planten in huis te halen. Want je kunt eigenlijk nooit te veel planten hebben, en daarnaast zitten er vele voordelen aan planten in huis hebben. We zetten er een aantal op een rij:

Planten zuiveren de lucht

Sommige planten beschikken over de geweldige eigenschap dat ze de lucht in huis zuiveren. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat die planten bepaalde chemische verbindingen kunnen afbreken, waardoor ze uit de lucht verdwijnen en daarmee de lucht zuiveren. Daarnaast verbeteren planten de luchtvochtigheid in huis, waardoor je je prettiger voelt en gezondheidsklachten als hoofdpijn, een verstopte neus en keelpijn kunnen verdwijnen.

Lees ook: Feit of mythe: Kunnen planten de lucht écht zuiveren?

Planten maken je gelukkig

Onderzoek heeft aangetoond dat het verzorgen van planten een goed anti-stress middel is. Dat komt doordat je voldoening uit verzorgen haalt. Dus door meer planten in huis te halen waar je voor moet zorgen, heb je meer afleiding van je dagelijkse zorgen en kun je stress in positieve energie omzetten.

Planten maken van een huis een thuis

Als je een plant in een kamer neerzet, is het meteen een stuk gezelliger. Planten zorgen voor een betere akoestiek, fijne sfeer en maken van je huis echt een thuis.

Dus: ga jij meer planten in huis halen in 2019? En zo ja, welke?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anthurium & Orchid lovers (@bloomifique) op