Van deze 4 dingen in huis word je gelukkiger
Van deze 4 dingen in huis word je gelukkiger
Foto: Unsplash
Happy living

Van deze 4 dingen in huis word je gelukkiger

Daar is hij weer, de derde maandag van januari. Ook wel bekend als Blue Monday. Vandaag zou je je realiseren dat je goede voornemens niet volgehouden hebt en je daarom een beetje depressief voelen. Of dat nou echt zo werkt of niet, we kunnen allemaal wel wat meer vrolijkheid in huis gebruiken tijdens de winter! Daarom: van deze vier dingen in huis word je gelukkiger.

Een opgemaakt bed

Wat is er nou lekkerder dan ’s avonds in een opgemaakt bed duiken? Uit onderzoek van Hunch blijkt dat ruim 70% van de mensen die iedere dag hun bed opmaakt zichzelf als gelukkig beschouwt, ten overstaande van 62% van de mensen die hun bed niet opmaken en zich niet gelukkig voelt. Kleine moeite, groots gevolg!

Verse bloemen

Een verse bos bloemen zorgt voor levendigheid in je interieur en creëert meteen voor een gezellige sfeer. Alleen al door het kijken naar de kleuren word je een stukje vrolijker! Maar dat is niet het enige, uit onderzoek van Rutgers blijkt dat ze je daarnaast ook een gevoel van levensvoldoening geven!

En daarbij stopt het niet! De geur van bloemen geeft je namelijk ook een geluksgevoel, blijkt uit onderzoek van de Association for Psychological Science. Dus, waar wacht je nog op? Naar de winkel, nu! 😉

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anthurium & Orchid lovers (@bloomifique) op

Een huisdier

Het idee dat er altijd iemand op je zit te wachten als je thuiskomt, is super gezellig. Maar dat is niet alles. Onderzoek van Journal of Personality and Social Pschycology blijkt dat een huisdier het leven van zijn of haar baasje verbetert. Het beestje biedt betekenisvolle steun en gaat sociale isolatie tegen.

Minder spullen

Niet meer, maar minder! Je kent de quote “Collect moments, not things” vast wel. En zo werkt het echt! Uit onderzoek van UCLA blijkt namelijk dat vrouwen met veel spullen in huis een hoger gehalte cortison (een stresshormoon) hadden. Dat kan komen doordat een rommelig huis vaak geassocieerd wordt met falen – wat natuurlijk onzin is. Heb je inspiratie nodig? Bekijk dan de serie van opruimgoeroe Marie Kondo op Netflix.

Lees ook: Geef jezelf een energieboost met behulp van planten