4 redenen om vaker bloemen te kopen
Redenen om vaker bloemen te kopen
Happy living

4 redenen om vaker bloemen te kopen

Een reden om vaker bloemen te kopen zul je waarschijnlijk niet écht nodig hebben, want iedereen houdt van bloemen. Toch haal je ze misschien niet zo vaak in huis als je zou willen. Daarom zetten we nog 4 redenen om vaker bloemen te kopen op een rij, om je er weer even aan te herinneren hoe blij ze je maken.

Een gezond cadeautje

Wil je jezelf ergens voor belonen? Doe dat dan eens wat vaker met bloemen! Over het algemeen vieren we dingen met drank (proost!) of iets lekkers te eten. Ook helemaal goed, en vaak heel gezellig. Maar bloemen zijn een gezond alternatief!

Je wordt er vrolijk van

Kleuren hebben veel invloed op je stemming en gedrag, daar zijn wetenschappers het al tijden over eens. Alleen al door te kijken naar mooie kleurrijke bloemen kan je gemoedstoestanden verbeteren. Maar dat is niet het enige, want uit onderzoek van Rutgers blijkt dat ze je ook een gevoel van levensvoldoening geven!

Enne, een bos bloemen is toch even wat gemakkelijker en goedkoper dan bijvoorbeeld een hele muur in huis in een vrolijke kleur te verven! 😉

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anthurium & Orchid lovers (@bloomifique) op

Goed voor je mentale gezondheid

The Emotional Impact of Flowers Study, het meest toonaangevende onderzoek naar de invloed van bloemen op mensen, wees uit dat mensen die door bloemen omringd worden zich minder gestresst en meer ontspannen voelen. “Niet alleen maken bloemen mensen vrolijker dan we al dachten, ze hebben ook een sterk positief effect op onze emoties”, licht het hoofd van het onderzoek toe.

Het fleurt je interieur op

Een verse bos bloemen zorgt voor levendigheid in je interieur en creëert meteen voor een gezellige sfeer. Het is maar een kleine verandering, maar fleurt je interieur toch op! Door hun mooie kleuren en vormen trekken bloemen alle ogen naar zich toe.

Genoeg redenen om vaker bloemen te kopen, toch? Lees ook: Van deze 4 dingen in huis word je gelukkiger

Tags