Zo maak je je tuin klaar voor de lente: 6 stappen
Zo maak je je tuin klaar voor de lente: 6 stappen
Happy living

Zo maak je je tuin klaar voor de lente: 6 stappen

Yes, de lente is begonnen! Nu de regenachtige dagen voorbij zijn en de zon weer lekker schijnt, gaat het vast en zeker kriebelen om lekker naar buiten te gaan. Hoog tijd dus om de tuin aan te pakken! In dit artikel zetten we een aantal tips op een rij om je tuin klaar voor de lente te maken.

Lees ook: Exotische orchideeën in de tuin

Opruimen

Om je tuin klaar voor de lente te maken, kun je het beste beginnen met opruimen. Denk aan het weghalen van losse bladeren, takken en ander tuinafval. Maar ook aan dingen die je misschien tijdelijk in de tuin hebt gezet met het idee ‘dat doe ik later wel weg’. Nu is het moment!

Onkruid verwijderen

Door de lentezon groeit onkruid snel en zullen ze bloemen en zaden gaan vormen. Wees verspreiding dus voor en haal het onkruid met wortel en al weg.

Snoeien

Nu je tuin opgeruimd en verwijderd van onkruid is, begint het echte werk: het snoeien! Denk aan de haag, struiken en bomen. Dit is waarschijnlijk de grootste klus, maar heeft ook een groot resultaat. Want door te snoeien, krijgen je planten en bomen een nieuwe boost en zullen ze weer gaan groeien.

Maaien & omwoelen

Dan is het tijd voor de grond! Door het omwoelen van de grond krijgen wortels weer wat meer zuurstof en hebben ze de ruimte om water op te nemen. Vanaf 5 graden begint gras te groeien, dus het is ook meteen tijd voor de eerste maaibeurt. Daarna kun je de grond bemesten. Doe dit het liefst vlak voor een regenbui, want dan kunnen de mestkorrels of de droge mest snel de grond intrekken.

Zaaien & planten

En dan nu het leukste gedeelte: zaaiden en planten! Plant uitgebloeide narcissen, krokussen en andere voorjaarsbloeiers in de tuin, dan zullen zij volgend jaar mooi opkomen. Daarnaast kun je nu al veel zomerbloemzaden in de tuin planten, zodat je in juni en juli al mooie zomerbloemen hebt staan.

Sfeer creëeren

En ten slotte gaan we sfeer creëren zodat je van je mooie tuin kunt genieten! Knap je oude tuinmeubelen op met een likje verf of nieuwe kussens. Koop wat tuinlichtjes, kaarsen en mooie bloempotten, en creëer verschillende gezellige hoekjes in de tuin.

Lees ook: 3 tips om een kruidentuin in leven houden

Dit waren onze tips om je tuin klaar voor de lente te maken. Vergeet ook niet je tuin te onderhouden, door het gras te maaien, voldoende water te geven en de tuinmeubelen te onderhouden. Geniet ervan!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anthurium & Orchid lovers (@bloomifique) op

Tags