How to: tuinieren op je balkon
How to: tuinieren op je balkon
Happy living

How to: tuinieren op je balkon

Houd je van tuinieren, maar heb je geen tuin? Geen probleem! Op een balkon of dakterras kun je ook heel goed tuinieren. Je zou misschien denken dat het daar te klein voor is, maar het is juist knus en gezellig! Daarom in dit artikel: een stappenplan voor tuinieren op je balkon.

Gebruik de ruimte slim

Een tuin is inderdaad meestal een stuk groter dan een balkon. Maar dat mag de pret niet drukken! Bekijk de ruimte op je balkon goed en gebruik die zo efficiënt mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld beter in de hoogte werken in plaats van veel op de grond te zetten. Zet een hoge kast neer, hang plantenbakken over de balkonreling, hang eventueel zelfs een balkonbar op in plaats van een tafel en stoeltje neer te zetten.

Lees ook: DIY: Een planten wanddecoratie maken

Geschikte planten kiezen

Dan het leukste: planten neerzetten! Kijk hiervoor eerst goed naar de ligging van je balkon: ligt die op het noorden, oosten, zuiden of westen? Dat maakt namelijk een groot verschil voor de hoeveelheid zonlicht er op je balkon komt. En dat is belangrijk om te weten bij het kiezen van het soort planten dat je gaat neerzetten. Zo is het bijvoorbeeld niet slim om tropische planten op je balkon neer te zetten als daar nooit zon komt. Ook belangrijk: check of er regen op je balkon valt en of het er winderig is.

Maak een kruidentuintje

En als je dan toch bezig bent: maak ook een klein kruidentuintje op het balkon. Zo heb je tijdens het koken altijd verse kruiden bij de hand! Heerlijk toch? Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook een takje kruiden in een karaf water stoppen, voor extra smaak en kleur.

Lees ook: Een kruidentuin in leven houden: 3 tips

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anthurium & Orchid lovers (@bloomifique) op

Meer inspiratie nodig? Check dan dit Pinterest bord