4 Budget tips voor plantenliefhebbers
Wat te doen als je anthurium niet bloeit
Happy living

4 Budget tips voor plantenliefhebbers

Houd jij ook zo van planten, maar zorgt deze hobby er ook voor dat je aan het einde van je salaris nog een stukje maand over hebt? Schaam je niet, wij kennen het. 😉 Daarom gingen we op zoek naar een aantal budget tips voor plantenliefhebbers. Hierdoor kun je toch door met je hobby, zonder daar nog meer geld uit te geven.

Planten verzorgen

Een goede verzorging van je planten is goud waard. Letterlijk, want als je ze niet goed verzorgt gaan ze sneller dood en heb je je geld eigenlijk weggegooid. Een Anthurium bijvoorbeeld kost wel wat, maar je kunt er jaren plezier van hebben. Want als deze plant is uitgebloeid, ontstaan er na een aantal maanden gewoon weer nieuwe bloemen! Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor orchideeën.

Lees ook:

Plantenruil

Als je één of een aantal planten in huis hebt die je een beetje zat bent, kun je een plantenruil organiseren. Ben je wel eens bij een kledingruil geweest? Dit is hetzelfde idee, maar dan gaat het om het ruilen van planten. Nodig een paar vrienden uit en vraag iedereen minstens één plant mee te nemen die ze willen ruilen. Het is een gezellige middag, want je bent met allemaal plantenliefhebbers, en het is super leuke manier om een nieuwe plant te krijgen!

Terra cotta potten

Simpele (en goedkope!) terra cotta potten zijn perfect voor het verpotten van een plant. Ze zijn overal verkrijgbaar en passen bij de meeste interieurstijlen wel. Is dit toch niet het geval? Dan kun je ze ook heel goed verven. Lees daarvoor onze tips in dit artikel.

DIY: Plantenpotten schilderen

DIY’en

Over DIY gesproken: er zijn nog heel wat andere manieren om goedkope bloempotten te maken. Zo kun je glazen potten heel goed recyclen en gebruiken om je planten in te zetten! Maar je kunt ook een macramé plantenhanger maken. Het enige wat je nodig hebt, is touw, een paar grote kralen, en een bloempot (of dus een oude glazen pot). Lees via deze link hoe je er een maakt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anthurium & Orchid lovers (@bloomifique) op