Veilige planten voor huisdieren: hier moet je op letten
Veilige planten voor huisdieren
Foto: Unsplash
Happy living

Veilige planten voor huisdieren: hier moet je op letten

Heb jij huisdieren in huis? Dan is het belangrijk om op te letten welke planten je in je woning neerzet. Sommige planten zijn namelijk niet veilig voor huisdieren om te eten. Als ze dat toch doen, kunnen ze daar ziek van worden. Dus om dat te voorkomen, leggen we in dit artikel uit waar je op moet letten!

Veilige planten voor huisdieren

Als je huisdier per ongeluk van een plant eet die niet veilig is, zal dit je hond of kat gelukkig niet meteen fataal worden. Maar ze kunnen er wel erg ziek van worden, en dat willen we natuurlijk liever voorkomen! Om erachter te komen of de plant die jij wilt kopen veilig is, kun je het altijd even vragen aan medewerkers in het tuincentrum of de huisarts. Eigenlijk zou je dat bij elk nieuw huisdier en plant die je in huis neemt even moeten checken. Daarnaast ligt het natuurlijk ook aan je huisdier: als deze graag knaagt, moet je extra goed opletten.

Een van de veilige planten voor huisdieren is de orchidee. Met deze plant kun je ook meteen alle kanten op, want ze komen in veel verschillende kleuren en soorten.

Lees ook: 4 nieuwe soorten orchideeën, die je móet zien

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anthurium & Orchid lovers (@bloomifique) op

Voorkomen

Je viervoeter brengt een plant natuurlijk wel schade toe met z’n geknabbel. Om dit te voorkomen kun je de bladeren van de plant besprenkelen met wat kaneel of cayennepeper. Of haal de planten weg van de plek waar je huisdieren bij kunnen. Hang ze bijvoorbeeld op of zet ze op een hoog tafeltje.