Haal de panterprint-trend in huis met deze planten met een panterprint
Planten met een panterprint
Interieur

Haal de panterprint-trend in huis met deze planten

Je kunt tegenwoordig niet meer om de panterprint heen! Maar waar deze trend vooral terugkomt in kleding, schoenen en tassen, kun je er in je interieur natuurlijk ook mee experimenteren. Bijvoorbeeld met planten! Er zijn namelijk een aantal planten met een panterprint of iets wat daarop lijkt. En dat past ook helemaal binnen Re-assemble, één van de drie stijltrends van 2018! Hierbij worden verschillende producten, vormen, kleuren en materialen gecombineerd om steeds weer een andere, speelse uitstraling te creëren. Het kleurenpalet van deze trend is divers: van fel tot pastel, natuurlijk en vergrijsd. En dessins worden veelal weergegeven in bijzondere kleurencombinaties, zoals een groene panterprint. Hoe leuk?! We zetten een aantal planten met een panterprint op een rij:

Cambria orchidee

De Cambria orchidee is een kruising van verschillende soorten orchideeën, en komt dus niet in het wild voor. Deze plant kan enorm verschillen in grootte en vorm. Meestal komt ze in een combinatie van meerdere kleuren, bijvoorbeeld in luipaard-motief of diverse tinten paars. Het is dus een echte eyecatcher!

Ceropegia ‘African Parachute’

Deze kamerplant komt oorspronkelijk uit het zuiden van Afrika, en heeft witgroene bloemen met een soort panterprint. Ook de bladeren van de African Parachute zijn decoratief: ze hebben de vorm van een parachute of lantaarntje, en worden daarom ook wel parachuteplant of lantaarnplantje genoemd!

Oncidium orchidee

Deze orchidee komt uit Zuid- en Midden-Amerika. De plant komt vooral in het rood-geelbruin voor, en wordt in Nederland daarom ook wel Tijgerorchidee genoemd. Daarnaast is de Oncidium orchidee herkenbaar aan haar kleine bloemen, aan rijkelijk gevulde takken.

Lees ook: Dit zijn de 7 populairste soorten orchideeën