Tuintrends van 2018: 3 gave ideeën om je tuin te transformeren
De tuintrends van 2018 op een rij!
Interieur

Tuintrends van 2018: 3 ideeën om je tuin te transformeren

Heb jij ook zo’n zin om je tuin aan te pakken? Nog maar een paar weken en dan is het zomer. Hoog tijd dus om eens naar de tuintrends van 2018 te kijken, om inspiratie op te doen! Enne, heb jij nou geen tuin maar wel een balkon? Daar kun je deze trends daar natuurlijk ook gebruiken!

Oase in de Stad

Bij de Oase in de Stad-trend kun je denken aan de Urban Jungle-trend, waarmee het contrast tussen stedelijk en groen wordt opgezocht. Je haalt daar de natuur als het ware mee naar binnen. Maar met Oase in de Stad zorg je juist voor een groene oase in de tuin! Want als je in een drukke stad woont, is het heerlijk om in je tuin tot rust te kunnen komen. Hierdoor heb je niet eens meer door dat je middenin de drukte zit!

Bij Oase in de Stad staat de tuin vol met planten. Combineer groene planten met een paar exotische bloeiende planten, zoals de anthurium of orchidee. Gebruik vooral veel verschillende soorten, en zet ze overal neer. Voor een speels effect kun je een kleine plant op een krukje naast een staande kamerplant zetten, en er een klimplant bij hangen. Maak het alleen niet te rommelig, want het geheel moet wel rust uitstralen. Om de Oase in de Stad helemaal af te maken zet je er tuinmeubelen op pootjes in, om het luchtig te houden. Verder maak je gebruik van natuurlijke materialen en rustige kleuren zoals hout en grijs.

De vintage tuin

Het gebruik van duurzame en tweedehands producten is over het algemeen een grote trend, en die zien we nu ook steeds meer in tuinen terug komen. Zo wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van kwalitatieve en duurzame materialen. En worden gebruikte materialen niet meer bij het vuil gezet, maar juist als eyecatchers in de tuin. Met oude spullen uit de schuur en van zolder kun je je tuin nog meer sfeer geven. Denk bijvoorbeeld aan een oud houten trapje, waar je een macramé met daarin een plant aan ophangt. Of een oud vergiet, waar je een klimplant inzet. Een houten regenton staat ook te gek, en is handig om water mee op te vangen en je planten mee water te geven. Je kunt eigenlijk niet fout gaan!

Culinaire Kooktuin

De laatste van de drie tuintrends van 2018 is de Culinaire Kooktuin. De moestuin kennen we inmiddels, die is tegenwoordig (gelukkig) niet meer weg te denken. Deze is dus ook dit jaar zeker nog aanwezig, maar de Culinaire Kooktuin-trend gaat nog een stapje verder. Koken in en uit de tuin staat hierbij centraal! In de kooktuin wordt gebruik gemaakt van een barbecue, verse groente en kruiden uit de moestuin, eetbare bloemen en een buitenhaard. Je hoeft niet meer naar binnen!

Dit waren de tuintrends van 2018! Van welke ben jij het meest fan? 

Tags