De 4 beste planten voor in de badkamer
De beste planten voor in de badkamer
Interieur

De 4 beste planten voor in de badkamer

Niet alle planten doen het goed in de badkamer, vanwege de hoge luchtvochtigheid en donkere ruimte. Maar er zijn gelukkig ook veel planten die daar juist van houden en erin opbloeien! We zetten de vier beste planten voor in de badkamer op een rij. Leuk om een Urban Jungle badkamer mee te maken!

Drakenplant

De Drakenplant wordt ook wel Draceana genoemd, en heeft heel weinig verzorging nodig om het goed te doen. Als de luchtvochtigheid niet goed is, kan deze plant snel bruine plekken op de bladeren krijgen. En daarom is de badkamer de perfecte plek om ‘m neer te zetten!

Orchidee

Planten doen het het best in hun oorspronkelijke klimaat, dus die zou je moeten proberen na te bootsen. Orchideeën komen uit de tropen, wat betekent dat ze graag in een vochtige omgeving staan. De badkamer is hier dus ideaal voor! De orchidee heeft alleen wel licht nodig, dus als je geen ramen in je badkamer hebt moet je haar af en toe even in indirect zonlicht zetten.

Lees ook: Orchidee verzorging: Hoe zorg je het beste voor deze plant?

Lepelplant

De Lepelplant filtert gifstoffen uit de lucht en voorziet je badkamer dus van zuivere lucht. Heerlijk! De plant staat graag op een plek met weinig zonlicht en heeft elke week flink water nodig. Dit maakt het een perfecte plant voor in de badkamer. Hij komt in veel maten, dus of je nou een grote of kleine badkamer hebt: er is altijd wel een passend formaatje te vinden!

Vrouwentong

De Vrouwentong filtert de lucht en zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid snel weer op pijl is. Ideaal dus voor als je net lekker warm hebt gedoucht en de badkamer helemaal beslagen is! De Vrouwentong, ook wel Sanseveria genoemd, is gemakkelijk in onderhoud en heeft net als de Drakenplant niet al te veel water nodig.

Wat zijn jouw lievelings planten voor in de badkamer? Laat het ons op Facebook of Instagram weten!