Zie jij het verschil tussen echt en nep? - Bloomifique
Interieur

Zie jij het verschil tussen echt en nep?

Een groene leefomgeving werkt rustgevend. In kantoorpanden en ook thuis is men steeds meer bewust bezig met het groen in huis, maar kies je voor echte of kunstbloemen en -planten?

Kunstbloemen en kunstplanten: een ‘go’ of een ‘no go’?
Goedkope kunstbloemen waarbij je in een mum van tijd ziet dat ze nep zijn, zijn een ‘no go’! Tegenwoordig zijn er echter kunstbloemen van zulke hoogwaardige kwaliteit, dat je het verschil alleen maar kunt voelen. Deze bloemen zijn onderhoudsvriendelijk en niet van echt te onderscheiden. Gek genoeg twijfelen consumenten soms ook aan echte bloemen en planten en voelen dan aan het blad.

Er bestaan zoveel verschillende soorten planten, dat er voor ieder wat wils is; ook voor degenen die geen tijd en/of moeite willen steken in de verzorging ervan. Daarnaast hebben echte planten als bijkomend voordeel dat het goed is voor de ruimte doordat het voor extra zuurstof (O2) zorgt. Daarbij heeft een Anthurium potplant bijvoorbeeld ook nog eens een luchtzuiverende werking.

Foto: Anthura


Milieuvriendelijk

De vraag of een echte plant milieuvriendelijker is dan een kunstplant is niet éénduidig met ja of nee te beantwoorden. Dit ligt onder andere aan het soort; of de plant binnen of buiten gekweekt wordt en of de plant in Nederland of het buitenland groeit. Ook zaken als de hoeveelheid gebruikte insecticiden, de levensduur van de plant en de manier waarop men met de plant omgaat als deze doodgaat zijn hierbij van belang. Kortom: de antwoorden op de vragen of de planten en bloemen voldoen aan de gestelde eisen en in welke mate bepalen de mate van milieuvriendelijkheid.

De kunstkerstboom is de meest voorkomende kunstplant. Over het algemeen geldt dat deze kunstplant minder belastend is voor het milieu, om dat deze langere tijd meegaat. Een echte kerstboom heeft namelijk een groeitijd van vijf jaar nodig en gaat rond de twee maanden mee.

Foto: Anthura

Easy going
Toch is er niets mooiers dan echte bloemen en planten in je huis. Bij de echte planten zie je de verscheidenheid van blaadjes. Grotere en kleinere, lichte en donkere blaadjes, langere en kortere takken. En niet te vergeten de heerlijke geur als je de woonkamer instapt. Om de makkelijke consument tegemoet te komen, zijn er watersystemen als waterwick en een Lechuza pot. Kortom, hou je van groen in huis, maar neig je normaal gesproken naar kunstplanten, dan is dit een aanrader! En daarbij komt…..echte groene planten zijn mooier, geven vaak een heerlijke, verfrissende geur, zijn bijna net zo makkelijk te verzorgen als een kunstplant en dragen bij aan een betere leefomgeving.

Foto: Anthura