4 tips om je (kleine) balkon zomerklaar te maken
Je balkon zomerklaar maken: 4 tips
Foto: Unsplash
Interieur

4 tips om je (kleine) balkon zomerklaar te maken

Nog een paar dagen en het is officieel zomer! Hoog tijd dus om je balkon zomerklaar te maken, als je dat nog niet gedaan hebt. Heb jij een klein balkon, waardoor je denkt er niet veel mee te kunnen? Think again! We zetten een aantal handige tips op een rij, zodat jij de komende tijd ultiem kunt gaan genieten op je mini balkon. Have fun!

Stellingkast

Om ruimte te besparen, kun je tegen één van de wanden een smalle stellingkast neerzetten. Zo bedek je de muur een beetje, en het ziet er nog leuk uit ook! Zet onderin een aantal rieten manden waarin je wat dingen kunt opbergen, zoals een kleedje en wat kussens. Bovenin zet je lekker veel verschillende planten, om je eigen urban jungle balkon te creëren! Om het helemaal af te maken, hang je er nog een leuke macramé plantenhanger aan.

Lees ook: Creëer je eigen bloeiende urban jungle

Balkonbar

Een andere tip om ruimte op je balkon te besparen is de balkonbar. Dat is, zoals de naam al zegt, een bar die je op je balkonreling zet. Super handig en het ziet er leuk uit! Je kunt eraan ontbijten, borrelen en zelfs op je laptop werken. Ideaal! Je kunt ‘m online bestellen, maar als je een beetje handig bent kun je er natuurlijk ook zelf een maken.

Kruidentuin

Hoe leuk is het om tijdens het koken je eigen verse kruiden te gebruiken? De meeste kruiden hebben niet veel ruimte nodig en met een dagelijks scheutje water zijn ze al tevreden. Je kunt een bak vol kruiden aan de balkonreling hangen, of ze in potjes tussen de andere planten in de stellingkast zetten. Ze zorgen ook meteen voor lekkere geuren!

Lampjes

Licht doet veel voor de sfeer, vooral als het gaat schemeren of al donker is. Hang daarom een leuke lichtslinger op! Als je buiten geen elektriciteit hebt, kun je een variant met zonnepaneeltje nemen.

Maak je balkon zomerklaar
Foto: Unsplash