5 planten die nauwelijks verzorging nodig hebben
5 planten die nauwelijks verzorging nodig hebben
Interieur

5 planten die nauwelijks verzorging nodig hebben

Gaan planten bij jou, ondanks je goede wil, altijd dood? Dan moet je het zeker niet opgeven, maar wel eens naar andere planten gaan kijken! Want de ene plant is de andere niet, en dat geldt ook voor de verzorging die ze nodig hebben. We zetten vijf planten die nauwelijks verzorging nodig hebben op een rij. Die kun zelfs jij niet doden. You’re welcome!

Cactus

Van de cactus weten de meeste mensen wel dat ze het goed doen zonder al te veel aandacht. Aan één keer per maand een slokje water hebben ze voldoende. Ook de cactus met een bloem aan de bovenkant, ja!

Orchidee

De orchidee is niet voor niets een van de meest bekende én meest verkochte kamerplanten. Deze plant is geen grote waterverbruiker. In de zomer heeft een orchidee maar één keer per week water nodig en in de winter nog minder: dan is één keer per tien dagen voldoende.

Lees ook: Orchidee verzorging: Hoe zorg je het beste voor deze plant?

Pannenkoekenplant

De Pannenkoekenplant, ook wel Pilea Peperomioides genoemd, is momenteel een echte Instagram-hype. En gelukkig kun jij daar, ook zonder groene vingers, gewoon aan meedoen! Deze plant heeft in de zomer namelijk maar één keer per week water nodig, en in de winter nog minder. De grond van de pot moet altijd licht vochtig zijn, maar niet nat.

Vetplantjes

Net als bij de cactus, is het algemeen bekend dat vetplantjes overleven op weinig aandacht. Maar dit is wel afhankelijk van het seizoen! In de zomer zitten ze in hun groeiperiode en hebben ze meer lucht, warmte en water nodig. Dan is één keer per week water geven voldoende. In de winter hebben ze een koele, donkere plek nodig, en minder water. Zet ze in ieder geval nooit in direct zonlicht, want dan kunnen ze verbranden.

Yucca

Yucca is een hele hippe plant, vooral bij liefhebbers van de Scandinavische stijl. Deze plant komt uit woestijnachtige gebieden, dus is droogte en warmte wel gewend. Yucca kan gemakkelijk een aantal weken zonder water, maar staat het liefst wel in indirect licht.

Zoals je leest, zijn er genoeg leuke planten die nauwelijks verzorging nodig hebben. Succes!