5 goedkope kamerplanten die minder dan €10 kosten
5 goedkope kamerplanten
Foto: Unsplash
Interieur

5 mooie en goedkope kamerplanten van €12 of minder

Als iets een investering waard is, is het wel een plant. De meesten gaan namelijk jaren mee, brengen enorm veel sfeer in huis en zuiveren ook nog eens de lucht. Maar goed: als je blut bent, ben je blut! Daarom gingen wij op zoek naar een aantal te gekke én goedkope kamerplanten, zodat je je toch nog met groen kunt omringen. Deze vijf planten zijn voor €12 of minder te koop:

Aloë vera

De aloë vera is al eeuwenlang bekend om z’n medische en cosmetische eigenschappen. Het sap wat in de bladeren van de plant zit, wordt onder andere gebruikt voor de behandeling van schaafwonden, insectenbeten en als after sun. Deze plant heeft weinig water nodig, maar wel een plekje in de zon. Een aloë vera plant is vanaf €6,99 verkrijgbaar.

Anthurium

Anthuriums zijn prachtige subtropische bloemen, en door de verschillende kleuren waarin ze komen echte eyecatchers. Ze hebben in principe niet veel verzorging nodig, maar met een beetje aandacht doen ze het extra lang goed. In dit artikel hebben we alle tips gebundeld voor de beste anthurium verzorging. Een anthurium plant is vanaf €7,99 te koop.

Dracaena Lemon Lime

De dracaena valt vooral op door de verschillende kleuren groen die hij heeft. Daardoor zorgt de plant voor extra sfeer in huis. En je hoeft niet bang te zijn dat deze plant snel doodgaat, want hij heeft niet veel aandacht nodig. Zet ‘m in een hoek neer zodat-ie zoveel mogelijk in de schaduw staat, en geef pas water als de grond helemaal droog is. Easy as that! Een dracaena koop je al vanaf €5,95.

Orchidee

De orchidee is een van de meest bekende én meest verkochte kamerplanten van Nederland. Deze plant heeft niet veel aandacht nodig en het is ook geen grote waterverbruiker. Mooi en makkelijk, dus! Een orchidee is vanaf €6,99 verkrijgbaar.

Vrouwentong

De bladeren van de vrouwentong, of Sansevieria trifasciata, groeien recht omhoog. Dat maakt de plant echt een eyecatcher in huis! Daarnaast is-ie heel gemakkelijk te verzorgen. Een vrouwentong is te koop vanaf €11,99.

Lees ook: De 4 beste planten voor in de badkamer