De beste planten voor elke kamer in huis
De beste planten voor elke kamer in huis
Interieur

De beste planten voor elke kamer in huis

Net als mensen hebben planten ook zo hun voorkeuren. Zo staat de ene plant het liefst vol in de zon, terwijl de ander daar juist eerder dood van gaat. Dus voor elke plek in huis is er wel een plant te vinden die het daar het beste doet. Daarom in dit artikel: de beste planten voor elke kamer in huis op een rij!

Planten in de badkamer

Niet alle planten doen het goed in de badkamer, vanwege de hoge luchtvochtigheid en donkere ruimte. Maar er zijn gelukkig ook veel planten die daar juist van houden en erin opbloeien. Leuk om er een aantal bij elkaar te zetten en zo een Urban Jungle badkamer te creëeren! De vier beste planten voor in de badkamer zijn de drakenplant, orchidee, lepelplant en vrouwentong.

Lees ook: Dit zijn de 4 beste planten voor in de badkamer

Planten in de slaapkamer

Planten zorgen voor een rustgevende omgeving en zijn dus ideaal voor op de slaapkamer. Ze gebruiken ’s nachts wat zuurstof maar produceren overdag juist extra, dus dat is geen reden tot zorgen. Ook verhogen ze de vochtigheidsgraad, wat luchtweginfecties en -irritaties kan voorkomen. Zet het liefst luchtzuiverende planten in de slaapkamer, zoals aloë vera, sansevieria of anthurium.

Planten in de werkkamer

Onderzoek van de universiteiten van Cardiff, Exeter, Queensland en Groningen toonde aan dat planten een positieve invloed op je productiviteit kunnen hebben. Als er planten in de werkruimte staan, kan de productiviteit met wel 15% toenemen! Ook ronden mensen taken sneller af zonder dat de kwaliteit achteruitgaat. Daarnaast hebben planten een positief effect op je concentratie, omdat ze geluid met 8% verminderen. Zet je bureau dus vol met groen! De planten die voor een werkruimte worden aangeraden zijn de lepelplant, chrysant en livistona.

Dit waren de beste planten voor elke kamer in huis! Welke heb jij allemaal al staan?