De stijltrends van 2019: zacht, rond, futuristisch en duurzaam
De stijltrends van 2019
Interieur

De stijltrends van 2019: zacht, rond, futuristisch en duurzaam

Begin juni presenteerde trendwatcher Aafje Nijman drie stijltrends voor 2019, die in samenwerking met Bloemenbureau Holland, Tuinbranche Nederland en iBulb zijn ontwikkeld. Hier gaat Bloemenbureau Holland het komende jaar mee werken. Volgens Nijman gaan de veranderingen razendsnel en zullen oude banden doorgeknipt moeten worden. Daarom is de overkoepelende naam van de trendlezing Cutting Strings. Om vast een tipje van de sluier te geven: volgend jaar wordt het zacht, rond, futuristisch en duurzaam. Dit zijn de 3 stijltrends van 2019:

Harvesting Elements

Bij deze trend gaat het om overzicht en rust. Terug naar de essentie, met een meer eenvoudige productvormgeving en levensstijl. Een belangrijk thema wordt duurzaamheid, waarbij plastic not done is en gerecycled materiaal weer populairder wordt. Droogbloemen en gedroogd blad zijn ook in opkomst. Qua kleur voeren wit en grijs de boventoon, daarnaast spelen zwart en blauw ook een grote rol.

stijltrends van 2019

New Frontiers

De technologische ontwikkelingen gaan snel. Dit zien we bij New Frontiers terug in frisse, geometrische en futuristische vormen. Een gezonde balans tussen body en mind staat centraal. Bloemen en planten moeten er fris en clean uitzien; wit gecombineerd met paars en lila helpt hierbij. Daarnaast komen we kleurgradaties tegen.

De stijltrends van 2019

Soft Landing

De maatschappij wordt harder, waardoor er meer behoefte zal komen aan verzachting. Daarom zien we bij Soft Landing ronde vormen en zachte materialen. Dit zachte beeld wordt versterkt door bladplanten met harig blad, fijne blaadjes of pluisbloemen. Qua kleurgebruik zijn het vooral pasteltinten, maar niet al te zoet.

De stijltrends van 2019

Dit zijn de stijltrends van 2019 voor de bloemen- en plantensector! Lees ook: Haal de panterprint-trend in huis met deze planten