Najaarsplanten: ideale kamerplanten voor de herfst op een rij
kamerplanten voor de herfst op een rij
Interieur

Najaarsplanten: ideale kamerplanten voor de herfst op een rij

Het wordt steeds vroeger donker en later licht. Het wordt kouder en natter, en de blaadjes vallen van de bomen. Het is duidelijk, de herfst is begonnen! Zit jij met je hoofd nog in de zomer? Dan is tijd om je huis herfst-proof te maken, want je gaat er de komende tijd hoogstwaarschijnlijk weer wat meer tijd doorbrengen. 😉 Met groene of bloeiende kamerplanten zorg je direct voor een aangename sfeer in huis. Daarom zetten we een aantal kamerplanten voor de herfst op een rij:

Bloeiende planten

De anthurium is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, zoals geel, rood, paars, bruin, en zwart. Echte herfstkleuren, dus perfect om nu in huis neer te zetten om het herfstgevoel binnen te halen. Ook de orchidee komt in veel verschillende soorten. De orchideeënfamilie is een van de grootste plantenfamilies op aarde, er bestaan zo’n 25.000 soorten! Voor de herfst is onder andere de Oncidium Orchidee erg geschikt. Deze soort komt vooral in het rood-geelbruin voor, en wordt in Nederland dan ook wel Tijgerorchidee genoemd.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anthurium & Orchid lovers (@bloomifique) op

Hangplanten

Hangplanten zijn weer helemaal terug! Het Chinese lantaarnplantje, kindje-op-moeders-schoot, de groen-wit gestreepte graslelie en het erwtenplantje: we kunnen er geen genoeg van krijgen. En doordat ze vanaf een plankje, kast of macramé plantenhanger naar beneden bungelen, zorgen ze voor een speels en herfstig effect!

Grote bladplanten

Grote bladplanten zorgen voor een weelderig groen statement. Denk hierbij aan de Calathea, Monstera, Croton en Philodendron. Zeker door de kleurschakeringen en opvallende bladtekeningen blijven ze niet onopgemerkt!

Dit waren de kamerplanten voor de herfst op een rij! Welke ga jij in huis halen? Lees ook: De stijltrends van 2019: zacht, rond, futuristisch en duurzaam