3 handige tips voor bloemen fotografie
Bloemen zo lang mogelijk mooi houden
Mode

3 handige tips voor bloemen fotografie

Heb je een prachtige bos bloemen gekocht, mooi in huis neergezet en wil je er graag een foto van maken? Dan zul je er waarschijnlijk tegenaan lopen dat het nog best een uitdaging is om ze mooi op de foto te zetten. Daarom zetten we in dit artikel een aantal handige tips voor bloemen fotografie op een rij. Kun jij je bloemen mooi op Instagram delen! 😉

Lees ook: 4 inspirerende Instagram-accounts vol bloemen

Goed licht

Een van de belangrijkste dingen voor een mooie foto is goed licht. De kleuren van je bloemen komen namelijk het mooist uit als je foto’s met daglicht maakt. Schijnt de zon heel fel? Doe de gordijnen dan een beetje dicht.

De achtergrond

Alle aandacht moet naar de bloemen gaan, dus niet naar rommel op de achtergrond. Hoe minder spullen je op de foto ziet, hoe meer de bloemen zelf opvallen. Let wel op dat het geheel niet te gemaakt wordt, het moet wel ‘echt’ blijven. Daarom is het leuk om een compositie van drie objecten in één foto aan te houden. Dus zet je bos bloemen naast twee andere objecten, het liefst van verschillende hoogtes. Zo gaat de meeste aandacht naar je bloemen, maar zit er wel dynamiek in de foto.

Creativiteit

Laat je creativiteit op de vrije loop en wissel lekker af. Maak bijvoorbeeld ook eens een close up van een bloem. Zoom daarbij niet in, want dat verslechtert de kwaliteit. Ga gewoon even wat dichterbij staan, of crop de foto achteraf. Of  schiet je foto eens van onder de bos, dan lijkt hij veel groter. Maak je ‘m van boven, dan lijkt hij kleiner!

Voor meer inspiratie kun je op Pinterest kijken, ons account staat vol met prachtige foto’s van bloemen!