Inspiratie voor een zomerse bruiloft vol bloemen
Inspiratie voor een zomerse bruiloft vol bloemen
Mode

Inspiratie voor een zomerse bruiloft vol bloemen

Bloemen zijn meestal al wel een onderdeel van de aankleding van een bruiloft. Denk bijvoorbeeld aan het bruidsboeket. Maar de laatste tijd zie je dat bloemen een steeds grotere rol krijgen. Niet gek ook, want ze zijn prachtig, ruiken heerlijk én zorgen instant voor sfeer. Daarom verzamelden we in dit artikel een heleboel inspiratie voor een zomerse bruiloft vol bloemen.

Drankjes met bloemen

Een zomerse bruiloft vol bloemen is niet compleet zonder eetbare bloemen. Dit is echt een trend van de laatste tijd. De eetbare bloemen worden gebruikt in salades, over desserts, en in cocktails of mocktails. Het ziet er super mooi en feestelijk uit!

Lees ook: 2 zomerse recepten voor cocktails met bloemen

cocktails met bloemen

Bloemstukken op tafel

De afgelopen jaren werd er vooral veel groen gebruikt in bloemstukken op bruiloften, maar tegenwoordig staan de bloemen weer centraal. Groen wordt zeker nog wel gebruikt, maar meer als aanvulling in plaats van als middelpunt. Zet bijvoorbeeld een aantal grote bloemstukken op de tafel waar de taart op staat, om alle aandacht daarop te vestigen.

Inspiratie voor een zomerse bruiloft vol bloemen

Een plant in de hand

Een bloemstuk in de handen van de bruid en bruidsmeisjes kennen we. Ietwat origineler misschien, is in plaats hiervan een plant vol bloeiende bloemen vast te houden. Op de foto hieronder zie je dat het bruidsmeisje een prachtig bloeiende orchidee vasthoudt.

Inspiratie voor een zomerse bruiloft vol bloemen

Duurzaam & zelfgemaakt

Duurzaamheid en zelfgemaakte decoratie worden steeds belangrijkere thema’s in de aankleding van bruiloften. Zo worden bordjes, lampionnen en gastenboeken vaak zelfgemaakt. Daarnaast zie je dat lege potjes en flesjes als vaas gebruikt worden, en met bloemen erin op tafel gezet worden. Zet er nog wat kaarsen bij en je hebt een super warme en romantische sfeer!

Inspiratie voor een zomerse bruiloft vol bloemen Bloemenkrans in het haar

De bloemenkrans is dé trend van deze zomer. Op Instagram en Pinterest kun je er niet omheen, het is een grote bloemenfestijn. En hoe groter, hoe beter! Zorg er wel voor dat de bloemenkrans met het bruidsboeket matcht, mocht je beide nemen.

Lees ook: Zo maak je een bloemenkrans voor in je haar

Zo maak je een bloemenkrans voor in je haar
Foto: Unsplash