Creëer een ontspannen moment voor jezelf met bloemen en planten
Creëer een moment voor jezelf met bloemen en planten
Happy living

Creëer een ontspannen moment voor jezelf met bloemen en planten

Voel jij je gestresst en kun je wel een pauze gebruiken? Creëer dan een ontspannen moment voor jezelf met bloemen en planten. Door tijd en aandacht aan jezelf te besteden, kun je de rest even loslaten en wat meer ontspannen. Doe dit bijvoorbeeld door uitgebreid in bad te gaan. Bloemen en planten kunnen hier goed bij helpen, want ze stralen rust uit en brengen nog meer voordelen met zich mee.

Sfeer

Om goed te kunnen ontspannen, is het belangrijk een fijne sfeer in de badkamer te creëeren. Dit kun je doen door een rustig muziekje op te zetten en kaarsen aan te steken, maar ook door bloemen en planten neer te zetten. Uit onderzoek is gebleken dat je humeur door bloemen kan opfleuren en mensen zich veiliger en meer ontspannen voelen met bloemen om zich heen.

En ook kamerplanten zorgen niet alleen voor gezelligheid, ze creëren ook rust, hebben een luchtzuiverende werking én zorgen voor meer zuurstof. Je vangt dus meerdere vliegen in één klap. Niet alle planten doen het vanwege de hoge luchtvochtigheid en donkere ruimte goed in de badkamer. Maar planten zoals de anthurium en orchidee bloeien er juist van op!

Lees ook: De 4 beste planten voor in de badkamer

Bloemenzee

Heb je wel eens in een bloemenbad gezeten? Dit is iets wat je misschien wel eens op Instagram voorbij hebt zien komen, bij mensen die in een tropisch oord zitten. Maar je kunt er heel gemakkelijk zelf een maken! Strooi bijvoorbeeld eens wat rozenblaadjes in je bad en giet er wat rozenwater bij. Dat werkt reinigend, genezend en zorgt voor een zachte huid. Dit kun je ook met andere bloemen doen, zoals kamille, jasmijn of lavendel.

Gezichtsmasker

Om het helemaal af te maken, kun je een lekker gezichtsmasker op doen als je in bad zit. Door de damp van het warme water openen de poriën, waardoor de huid de voordelen van het masker beter kan opnemen. Let er alleen wel op dat je geen masker gebruikt dat moet opdrogen, want daar is het te vochtig voor in bad.

Lees ook: 3 tips voor een botanische badkamer