3 tips voor een botanische badkamer
De beste planten voor in de badkamer
Interieur

3 tips voor een botanische badkamer

De badkamer is over het algemeen een donkere en vochtige ruimte, waardoor je er niet snel een plant neer zult zetten. Maar er zijn ook planten die daar van houden en er extra goed groeien. En ook voor jezelf is het fijn om het wel te doen, want je creëert er een soort luxe spa mee. In dit artikel delen we daarom een paar tips zodat jij je binnenkort ook in een botanische badkamer waant!

Botanische badkamer

Meubels

Bij een botanische stijl kies je voor meubels gemaakt van Rotan, bamboo en hout. Nu hoef je niet meteen een heel badkamer interieur te kopen, het kan ‘m ook in kleinere dingen zitten. Denk aan accessoires in deze stijl, zoals een krukje, stoel en een rieten mand. In die laatste kun je bijvoorbeeld je voorraad wc-papier opbergen!

Planten

In een botanische badkamer horen natuurlijk ook planten. Ga hierbij vooral voor kamerplanten met veel groene bladeren en weinig bloemen. Een plant die hier erg geschikt voor is én het goed in de badkamer doet, is de anthurium. Deze plant is een echte warmteliefhebber, en heeft het liefst een hoge luchtvochtigheid. Ook de orchidee staat graag in een vochtige omgeving. Deze planten hebben alleen wel licht nodig, dus als je geen ramen in je badkamer hebt moet je ze af en toe even in indirect zonlicht zetten.

Zet een aantal planten in verschillende maten bij elkaar, om een echte Jungle-feeling te creëeren. Heb je een kleine badkamer? Dan kun je vast nog wel ruimte vinden op de vensterbank, het muurtje van de douche of in een hoek op de grond. En wat denk je van een plant ophangen met een mooie macramé plantenhanger?

Lees ook: DIY: Zo maak je je eigen Macramé plantenhanger

Kleurgebruik

Naast meubels en planten is het gebruik van de juiste kleuren ook belangrijk bij een botanische badkamer. Kies voor groene handdoeken, een douchegordijn en misschien zelfs een likje groene verf op de muur? Ook groene tegels staan prachtig bij het verdere witte sanitair. Enne, vergeet kleine details zoals een zeepbakje ook niet. Ga het liefst voor een wat diepere kleur groen en andere aardetinten, om de rust te behouden.

Meer botanische badkamer inspiratie nodig? Lees ook: De 4 beste planten voor in de badkamer