Planten op kantoor: dit zijn de 3 beste kamerplanten
Planten op kantoor
Foto: Unsplash
Interieur

Planten op kantoor: dit zijn de 3 beste

Heb jij een plant op je bureau staan? Er zitten veel voordelen aan het hebben van planten op kantoor. Ze zijn functioneel omdat ze geluid dempen, decoratief omdat ze er mooi uit zien, en ze hebben een positieve invloed op de productiviteit, gezondheid en geluk. Je kunt natuurlijk op elk bureau op kantoor een plantje zetten, maar denk ook eens aan een plantenbak, urban jungle hoek of een wand vol groen. Je zult zien, het fleurt de werkomgeving meteen op!

Planten op kantoor

Anthurium

De Amerikaanse ruimteorganisatie NASA deed een aantal jaar geleden onderzoek naar de beste manieren om de lucht in een ruimtestation te filteren. Hierdoor kwamen ze erachter dat sommige kamerplanten op een natuurlijke manier giftige stoffen kunnen neutraliseren. Dat betekent een schonere én frissere lucht op kantoor. Uit dit onderzoek bleek dat de anthurium erg effectief is om de lucht te zuiveren van formaldehyde (een gas dat onder andere bij de productie van leer en tapijt wordt gebruikt), ammoniak, tolueen en xyleen. Deze plant is daarnaast erg makkelijk qua verzorging, ideaal voor op kantoor dus.

Lees ook: Anthurium verzorging: 7 tips op een rij

Areca Palm

De Areca Palm (Goudpalm) is ook een kei in het filteren van ongewenste deeltjes uit een vervuilde lucht. De plant neemt de onzuivere deeltjes via het blad op en maakt daar bouwstof voor zichzelf van. Hij zuivert vooral gasvormige stoffen zoals xyleen en tolueen, benzeen en formaldehyde uit de lucht weg. De Areca Palm is vooral in de winter een goede, als de deuren en ramen gesloten zijn. Daarnaast is deze plant door z’n omvang ook erg geschikt voor op kantoor, doordat-ie als een soort scheiding kan dienen.

Aloë Vera

De Aloë Vera is ideaal om te testen of de lucht op kantoor verontreinigd is. Want als dat het geval is, kun je dat zien aan bruine vlekken op de bladeren van de plant. Daarnaast helpt-ie de lucht te zuiveren van chemicaliën. Het is een hele gemakkelijke plant en heeft weinig verzorging nodig. Geen probleem dus, als degene die de planten water geeft een keer op vakantie is.

Lees ook: De 4 makkelijkste kamerplanten op een rij