Dit zijn de 10 best gelezen artikelen van 2018
de best gelezen artikelen van 2018
Foto: Pixabay
Gespot

Dit zijn de 10 best gelezen artikelen van 2018

We zijn weer een jaar verder! Een jaar vol informatie en inspiratie over bloemen, planten en interieur op Bloomifique.com. Daarom leek het ons leuk om nog even terug te blikken op afgelopen jaar. Wat zijn nou de best gelezen artikelen van 2018? Ze staan hieronder op een rij, want ze zijn nog steeds heel relevant en leuk om te lezen!

Een orchidee met gele bladeren

De orchidee is één van de gemakkelijkste bloeiende kamerplanten om te houden. Het is dus ook niet gek dat deze plant zo populair is. Maar dat betekent niet dat ze zonder enige aandacht mooi blijven. In dit artikel leggen we je uit wat je moet doen bij een orchidee met gele bladeren. Gelukkig is het zo opgelost!

Tips voor een orchidee met gele bladeren

Orchidee verzorging

De orchidee is een van de meest bekende én meest verkochte kamerplanten van Nederland. Grote kans dus dat jij er een in huis hebt staan! De orchidee heeft niet veel aandacht nodig, maar met de juiste verzorging bloeit ze heel lang. Zeker waard dus! In dit artikel geven we je een aantal tips voor de beste orchidee verzorging.

Orchidee verzorging

Een orchidee opnieuw laten bloeien

Een orchidee kan zo’n drie tot zes maanden bloeien. En daarna moet je ‘m zeker niet weggooien, want met wat liefde en aandacht kun je de plant opnieuw laten bloeien! Hierdoor kun je er het hele jaar door van genieten. In dit artikel geven we je een aantal tips.

Een orchidee opnieuw laten bloeien

Planten die muggen weghouden

Normaal gesproken komen de eerste muggen ons pas eind juni lastigvallen, maar door de hitte kwamen ze een maand eerder al tevoorschijn. Gelukkig zijn er veel middelen die muggen op afstand houden, waaronder planten! Ideaal voor als je een tuin of balkon hebt, maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon binnen zetten. In dit artikel vind je 5 planten die muggen weghouden.

5 planten die muggen weghouden
Foto: Unsplash/Artur Aleksanian

Een anthurium die niet bloeit

Een anthurium plant kan het hele jaar door bloeien, maar doet dat meestal in golven. Een paar maanden wel, dan weer een paar maanden niet. De cyclus begint telkens weer opnieuw. Bij een goede verzorging gaat dat eigenlijk vanzelf en hoef je er niet veel voor te doen. Maar wat nou als je anthurium niet bloeit? In dit artikel zetten we een aantal tips op een rij.

Wat te doen als je anthurium niet bloeit

De meest bijzondere plantenwinkels van Nederland

Plantenwinkels zijn booming! De ene na de andere stadsplantenwinkel opent zijn deuren, en daar kunnen we alleen maar heel blij mee zijn. Eindelijk ben je niet meer tot tuincentra beperkt, maar kun je je ogen uitkijken in de fijnste winkeltjes met personeel dat niet uitgepraat raakt over hun bijzondere planten. Maar wat zijn nou de must-visit winkels? In dit artikel zetten we de 5 meest bijzondere plantenwinkels van Nederland op een rij.

Planten die nauwelijks verzorging nodig hebben

Gaan planten bij jou altijd dood? Dan moet je eens naar andere planten gaan kijken! Want de ene plant is de andere niet, en dat geldt ook voor de verzorging die ze nodig hebben. In dit artikel zetten we 5 planten die nauwelijks verzorging nodig hebben op een rij. Die kun zelfs jij niet doden. 😉

5 planten die nauwelijks verzorging nodig hebben

Een orchidee verpotten

Een orchidee kun je het beste elke twee à drie jaar verpotten. Doe dit bij voorkeur in de lente, omdat de plant in deze periode beter in staat is om eventuele beschadigingen te herstellen. Maar later in het jaar kan het natuurlijk ook. Wil jij jouw orchidee verpotten? Lees dit artikel dan voor een aantal tips.

Orchidee verpotten

Planten die je productiviteit boosten

Het is wetenschappelijk bewezen dat kamerplanten op kantoor een positief effect hebben. Denk aan functionele voordelen zoals geluiddemping en decoratie. Maar ze hebben ook intrinsieke eigenschappen die de gezondheid, het geluk en zelfs de productiviteit van werknemers positief beïnvloeden. In dit artikel zetten we 5 kamerplanten die je productiviteit boosten op een rij.

productiviteit boosten

De beste planten voor in de badkamer

Niet alle planten doen het goed in de badkamer, vanwege de hoge luchtvochtigheid en donkere ruimte. Maar er zijn gelukkig ook veel planten die daar juist van houden en erin opbloeien! In dit artikel zetten we de 4 beste planten voor in de badkamer op een rij. Leuk om een Urban Jungle badkamer mee te maken!

De beste planten voor in de badkamer

Dat waren de 10 best gelezen artikelen van 2018! Volg ons op Facebook en Instagram om ook in 2019 op de hoogte te blijven!

Tags