5 planten die muggen weghouden: ideaal voor in de tuin of op het balkon
5 planten die muggen weghouden
Foto: Unsplash/Artur Aleksanian
Happy living

5 planten die muggen weghouden: ideaal voor in de tuin of op het balkon

Normaal gesproken komen de eerste muggen ons pas eind juni lastigvallen, maar door de hitte kwamen ze een maand eerder al tevoorschijn. En doordat ze dit jaar zo vroeg zijn, komen er waarschijnlijk één of twee generaties muggen extra. Dus het kan een heftige zomer worden voor mensen die snel worden gestoken! Gelukkig zijn er veel middelen die muggen op afstand houden. Zo ook planten! Ideaal voor als je een tuin of balkon hebt, maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon binnen zetten. Bij deze 5 planten die muggen weghouden:

Citroenmelisse

Citroenmelisse ruikt van nature naar citroen, en het zal je dus niet zo verbazen dat dit muggen weghoudt. Deze plant heeft dezelfde werking als citroenkaarsen, dus die kun je voortaan in de winkel laten liggen. En zo’n natuurlijke geur is voor jezelf eigenlijk ook veel lekkerder dan de nep-citroengeur van een kaars. Win-win!

Kattenkruid

Kattenliefhebbers hebben dit waarschijnlijk al wel staan, want katten zijn er gek op. Maar muggen niet! Uit onderzoek is gebleken dat kattenkruid zelfs tien keer effectiever is dan DEET. Snel in huis halen dus!

Lavendel

De meeste mensen houden van de geur van lavendel, maar het houdt muggen op een veilige afstand. En niet alleen muggen hebben er een afkeer van; motten, vliegen en mieren vinden het ook niets. Lekker lavendel neerzetten dus!

Munt

Ook van munt hebben muggen een afkeer. En het houdt daarnaast kevers, mieren, bladluizen en motten op een afstand. Dus plant dit vooral in je moestuintje, en maak er zelf lekker verse munt thee of een mojito van! Munt is gemakkelijk qua verzorging en groeit snel.

Rozemarijn

Muggen houden totaal niet van rozemarijn. Dus zet dit vooral in je moestuintje, want de muggen blijven weg en jij kunt er lekker mee koken! Rozemarijn houdt van warmte en zon, dus geef niet al te veel water. En gebruik het ruim, want rozemarijn is een struik en groeit snel!

Ben je toch gestoken? Koop dan een bloemetje, om jezelf gelukkig te maken. 😉

Tags