Deze planten verkoelen je huis tijdens hete zomerdagen
Deze 4 planten verkoelen je huis
Foto: Unsplaash
Happy living

Deze planten verkoelen je huis tijdens hete zomerdagen

We zitten momenteel midden in de zomer, en het ene na het andere warmterecord wordt verbroken. Je hebt waarschijnlijk non-stop een ventilator en/of airconditioning aan, om het thuis ietwat leefbaarder te maken en enigszins te kunnen slapen. Maar dat kan ook op een natuurlijkere en wellicht goedkopere manier: er zijn namelijk planten die daar bij kunnen helpen! Planten dragen bij aan de afkoeling van de aarde, omdat ze zonlicht tegenhouden en voor neerslag zorgen. Daarnaast zorgen hoge temperaturen ervoor dat planten gaan zweten: als het te heet wordt, laten ze overtollig water via de bladeren verdampen zodat ze afkoelen. En daarmee verkoelen ze de omgeving ook meteen. Dus, je weet wat je te doen staat! Deze planten verkoelen je huis tijdens hete zomerdagen:

Ficus Elastica

Omdat de ficus elastica zoveel bladeren heeft, is het een must-have tijdens hete zomerdagen. Want hoe meer bladeren een plant heeft en hoe groter ze zijn, hoe meer hij zweet en de luchtvochtigheid in z’n omgeving toeneemt. Zet een ficus elastica op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht, en geef ‘m telkens kleine beetje water.

Lees ook: Onderzoek wijst uit: bloemen zijn goed voor je gezondheid

Vrouwentong

De vrouwentong is net een hamster, maar dan met water in plaats van voedsel. 😉 Deze plant slaat namelijk veel water op voor tijden van schaarste. En als het heet wordt, zweet ze alles eruit en verspreidt ze daarmee vochtige lucht. Top! Zet de vrouwentong op een zonnige plek, zodat ze lekker kan zweten en tegelijk ook warme zonnestralen tegenhoudt.

Palm

De palm neemt CO2 op en stoot zuurstof uit. Hoe groter de bladeren van de plant zijn, hoe beter, want dat betekent meer zuurstof! Zet een palm nooit in direct zonlicht, maar wel op een lekkere lichte plek. En bespray ‘m een keer per week met water.

Welke plant(en) ga jij kopen om je huis te verkoelen? Laat het ons via Instagram weten: