Hoe komt het dat we blij worden van bloemen?
Hoe komt het dat we blij worden van bloemen?
Happy living

Hoe komt het dat we blij worden van bloemen?

De Amerikaanse Universiteit Rutgers deed onderzoek naar het verband tussen bloemen en levenstevredenheid. Hierbij werd gegeken naar de gedrags- en emotionele reacties van deelnemers na het krijgen van bloemen. Daaruit bleek dat de aanwezigheid van bloemen tot gelukkige emoties leidt, gevoelens van algemeen welzijn verhoogt en sociaal gedrag op een positieve manier beïnvloedt. Er is dus geen twijfel meer over mogelijk. Maar hoe komt het eigenlijk dat we zo blij worden van bloemen? We zetten een aantal redenen op een rij:

Iemand denkt aan je

Als je een bloemetje krijgt, betekent het dat iemand de moeite heeft gedaan om ze voor jou uit te zoeken. En dat idee alleen al is hartverwarmend! Je voelt je meer verbonden met de gever. Niet gek dus, dat mannen vaak bloemen aan vrouwen geven. 😉

Een cadeau voor jezelf

Maar ook als je de bloemen voor jezelf koopt, word je er gelukkig van. Dat komt doordat het een cadeautje voor jezelf is. En hoe vaak geef je jezelf nou nog cadeautjes? Dit gevoel blijft niet niet alleen bij het kopen van de bloemen, maar ook bij het vervoeren, uitpakken, verzorgen, het kiezen van een vaas, en het in huis neerzetten. Het is een vorm van me-time!

Lees ook: Me-time: 5 manieren om te ontspannen

Interieur-boost

Een mooi boeket in huis zetten, zorgt voor een interieur-boost. Het is maar een kleine verandering, maar fleurt je interieur toch op! Helemaal in combinatie met een opvallende vaas die mooi met de bloemen kleurt, wordt het een echte eyecatcher.

Ze bloeien

En als ze eenmaal op een mooi plekje in huis staan, staan ze daar nog wel even. Je zet ze neer als de knoppen nog dicht zitten, en ziet ze uitkomen en bloeien. Een goede bos bloemen gaat zo een tot twee weken mee, dus kun je er lekker lang van genieten!

Dus wie maak jij vandaag, op de Dag van de Lach, blij met bloemen? Laat het ons op Facebook of Instagram weten.