Me-time: 5 manieren om te ontspannen - Bloomifique
Happy living

Me-time: 5 manieren om te ontspannen


In ons drukke leven vliegen we vaak van hot naar her en vergeten we weleens even een pas op de plaats te maken en te genieten van de mooie dingen in het leven. Laat de dagelijkse hectiek achter je en laat je gedachte tot rust komen.

Maak een boswandeling

Geluk zit in de kleine dingen en als je moe en gestrest bent is de natuur het beste medicijn. Een boswandeling is de ideale manier om te ontspannen. In een groene omgeving voelen mensen zich 17% minder gestrest en 15% meer relaxed! En omdat de natuur aan het begin van de lente langzaam ontwaakt uit haar winterslaap is dit de ideale tijd om nieuwe energie op te doen.

Bloeiende blijmakers

Geluk kun je ook in huis creëren met wat verse bloemen op tafel. Ze doen meer dan alleen de sfeer verhogen. Uit onderzoek van de universiteit van Wageningen blijkt dat je er vrolijk van wordt en in ruimtes met een grote bos bloemen voelen we ons meer op ons gemak.

“Bloemen maken ons niet alleen vrolijker, ze hebben een sterk positief effect op ons emotionele wellzijn”, vertelt Jeannette Haviland-Jones, een professor in de psychologie aan de New York Post. Negatieve gedachtes en stress zijn killing voor je geluksgevoel. Probeer daarom altijd naar de positieve kanten te kijken dit verlaagt je stress niveau. Bloemen helpen en creëren een positieve levenshouding.

Zen momentje

 

 

Bad vol met water, een goed boek en een lekker glas wijn. Dé ingrediënten voor een home made zen momentje. Met lelies krijgt jouw zen momentje een extra dimensie. De lelie is rijk aan symboliek; hij staat symbool voor zuiverheid, hoop, vergankelijkheid, maar ook voor liefde en vrouwelijkheid. Kijken naar bloemen is dé manier om een pas op de plaats te maken.

Ga uit

De allergrootste geluksfactor zijn sociale contacten dus hoe druk je ook bent, verwaarloos je vrienden en familie niet. Positief emotioneel contact heeft namelijk een positief effect op je gezondheid. Regelmatig contact met vrienden, familie en kennissen verkleind de kans op depressie of zelfs hart en vaat ziekten.