Waarom je jezelf beter voelt door kamerplanten - Bloomifique
Happy living

Waarom je jezelf beter voelt door kamerplanten

Planten zijn het meest gewilde accessoire vanwege hun prachtige uiterlijk. Maar ook gezien hun voordelen voor de gezondheid, ben ik heel blij dat groen steeds meer een onderdeel van onze manier van leven wordt.

Door ons stressvolle, drukke leven in de stad hunkeren we naar de natuur. De reden is simpel: de natuur heeft een positieve invloed op ons. Wetenschap laat zien dat deze voordelen leiden tot een gezonder lichaam en geest. Kijken naar de natuur (zelfs een foto of schilderij) heeft al een positief effect, dus stel je de voordelen van planten eens voor.

Infographic: 5 gezondheidsvoordelen van kamerplanten

Omringd worden door planten draagt bij aan jouw gezondheid. Ten eerste zuiveren planten de lucht door CO2 en giftige stoffen te verwijderen en daar zuurstof en betere luchtvochtigheid voor teruggeven. Dit leidt meteen tot een betere gezondheid, omdat een schonere lucht een droge huid, verkoudheid, keelpijn en droge hoest vermindert en helpt om beter te ademen en dat kan weer helpen om beter te slapen. Het boost ook jouw weerstand en helpt om sneller te herstellen van ziektes.

Het derde voordeel van kamerplanten is dat ze stress en stresssymptomen zoals een hoge hartslag en bloeddruk, angst en vermoeidheid verlagen. Ten vierde boosten planten je prestaties door jouw productiviteit en concentratie te verhogen en reactietijden en oplettendheid te verbeteren.

Ten slotte maken planten je blij en dit is misschien wel het grootste voordeel. Ik ben begonnen en hoop dat jij helpt de groene kriebels te verspreiden en te delen met jouw vrienden!

Bronnen: 1; 2; 3; 4