De truc om werkstress te reduceren: groen - Bloomifique
Happy living

De truc om werkstress te reduceren: groen


Iedereen wil natuurlijk gelukkig op kantoor zitten, maar helaas heeft 1 op de 7 werknemers last van werkstress door het ontbreken van dingen die je energie geven. Gelukkig kun je met deze simpele tip meer verbeteren aan je eigen werkplezier dan je in eerste instantie zou denken.

De truc tegen stress? Planten en bloemen!

surrounded by green at joolz headquarters amsterdam. Here is why this is great!

Eerder vertelde ik al dat planten op kantoor een positief effect hebben op je productiviteit. Uit onderzoek blijkt ook dat planten om je heen je gelukkiger en minder gestrest maken. Bovendien verhogen ze je werkplezier. Kortom bye bye werkstress.

Fleur je kantoor op

Bloemen zijn natuurlijk altijd leuk om naar te kijken, maar ze hebben ook een paar positieve effecten waardoor je stress levels aanzienlijk dalen. Allereerst blijkt dat mensen die zich omringen met bloemen zich gelukkiger voelen, minder gestrest en meer ontspannen zijn. Het zien van een bosje bloemen zorgt voor meer optimisme op de werkvloer.

Daarnaast zorgt een bloemetje ook voor een betere werksfeer en betere communicatie. In een omgeving met bloemen is de drempel om iets te vragen of om een praatje te maken namelijk lager, volgens The Emotional Impact of Flowers Studie.