6 manier om een herfstdip te bestrijden - Bloomifique
Happy living

6 manier om een herfstdip te bestrijden


De dagen worden korter, de temperatuur daalt, blaadjes aan de bomen kleuren geel en dwarrelen langzaam naar beneden. Kortom de herfst is begonnen. Deze 6 tips maken de overgang van de zomer naar herfst wat dragelijker en kunnen helpen een herfstdip te voorkomen.

1. Zoek de gezelligheid op

Autumn picnic to beat autumn blues

Dat het temperaturen niet meer boven de 15°C uitkomen, wil niet zeggen dat gezellige barbecues met vrienden tot het verleden behoren en je alleen met een dekentje op de bank moet kruipen. Zoek de gezelligheid op en organiseer een herfst barbecue/picknick waarbij iedereen wat lekkers meeneemt! Trek een dikke trui aan, leg warme dekens neer, steek een vuurtje aan en geniet samen van de mooie najaarsdagen met gepofte kastanjes en warme chocolade melk. Ga voor inspiratie voor herfst gerechten naar punt 6.

2. Turn on the music

Botanical record player

Het is wetenschappelijk bewezen dat luisteren naar vrolijke muziek je humeur op de korte én lange termijn significant verbetert! Daarom is een playlist vol muziek waar je helemaal van opbloeit het ideale medicijn tegen een herfstdip. Met deze botanische platenspeler van Crosley kom je gelijk in de goede sfeer, hoef je alleen nog te zorgen voor een playlist waar je bij ieder nummer denkt ‘oohh, wat fijn!’.

3. Bloemen = vrolijk

Beat the autumn blues with flowers

Met kleurrijke bloemen haal je vrolijkheid in huis en is die sombere wok binnen mum van tijd verdwenen. Alle bloemen zijn natuurlijk goed, maar felgekleurde en heerlijk geurende freesia’s is succes gegarandeerd. Van wit, rood, blauw en geel tot roze, paars, oranje en alle tinten daartussenin. Of twee of meer kleuren en wat dacht je van Freesia’s met dubbele bloemen. Keuze genoeg.

4. Kleurrijke make-over

Tropcial autumn update for your interior

Een nieuw seizoen is genoeg reden om je huis een mini make-over te geven met een tropische herfstupdate. Met tropische bloemen, zoals de anthurium, of vrolijk gekleurde kussens kom je al een heel eind. Van die vrolijke kleuren ga je spontaan glimlachen als je op een donkere kille herfstavond thuis komt.

5. Ga naar buiten

Autumn woods

Ook in de herfst kan het nog stralend zonnig zijn, pik deze mooie dagen voor een ontspannen boswandeling en geniet van de prachtige kleurschakeringen die uniek zijn voor de tijd van het jaar. Bijkomend voordeel is dat de buitenlucht je goed doet, omdat de natuur een stress verlagende werking heeft. Dan kan er daarna weer tegenaan!

6. Bak de hele herfst

banana and walnut cake with borage

Comfortfood is een prima remedie tegen een herfstdip, dus duik op een druilerige zondagmiddag lekker de keuken in en vul deze met heerlijke geuren van een appel of perentaart met geurende specerijen zoals kardemom en kaneel. De smaak van de herfst komt zeker terug in deze bananenwalnotencake met borage van mooiwatbloemendoen.nl.

Tags