Urban jungle met levendige kleuren - Bloomifique
Interieur

Urban jungle met levendige kleuren


Nu de dagen korter en kouder worden en de avonden langer en donkerder kunnen we binnen wel wat warmte gebruiken voor gezellige avondjes op de bank. Een tropische urban jungle is de ideale herfstupdate voor je interieur, doordat tropische kleuren als geel, rood en oranje ook prima bij de herfst passen.

Kleur bekennen

Als je denkt aan een tropische jungle denk je aan natuurlijke materialen zoals bamboe en rotan, vrolijke kleuren en grote bladeren en botanische prints. De ideale combinatie om je huis een herfstupdate te geven.

A tropical urban jungle is the perfect autumn update for your home, because tropical colours like yellow, red and orange also fit well in the fall.

De eerste stap om deze herfstupdate van je interieur te realiseren begint met kleur. In de herfst kunnen we wel wat vrolijkheid en warmte gebruiken. De vrolijkheid haal je in huis met tropische accentkleuren als geel, oranje en rood. De warmte creëer je met jungle groen en donkerblauw en natuurlijke materialen als rotan, bamboe, tropische gebladerte, mossen, wijnstokken of kurk. Botanische prints, texturen en patronen maken de exotische sfeer helemaal af.

Botanic prints, etnic patterns and natural wood and rattanNatural material Accessories

 

 

 

 

 

 

 

 

Knallend tropisch

Het warme en vrolijke kun je prima combineren, door te kiezen voor een basis met groen, bamboe en kleurrijke accessoires, zoals tropische rode Anthuriums.
Tropical bamboe by interiors addictTropical interior with bothanic prints, wicker lamp and anthurium

Maar je kan natuurlijk ook gaan voor uitgesproken knallend. More is more. Behang een wand met botanische print en kies voor een opvallende bloemen eye-catcher met de vrolijke Strelitzia en een grote Anthurium met een felgekleurde aar.

Een tweede knallende optie is een gele wand met een prachtig boeket met tropische anthurium, Sint-janskruid, Chrysanten, Gloriosa, en Celosia. Door te kiezen voor een overwegend groen boeket met een paar felgekleurde bloemen creëer je rust tegen een felgekleurde wand.

Tropical anthurium by anthuriuminfo more is more. mooiwatbloemendoen.nl Tropical anthurium by anthuriuminfo

 

 

 

 

 

 

Natuurlijke warmte

Als je de knalkleuren te heftig vindt , kun je ook gaan voor een warme jungle sfeer met natuurlijke materialen uit de jungle. Een boomstam als bijzettafeltje of rieten mandjes geven een warme sfeer in je interieur en vormen een mooi contrast met knallende accessoires en bloemen, om het tropische gevoel in leven te houden. Een mooie houten pot met prachtige Anthurium maakt mag in deze setting eigenlijk niet ontbreken.

Wicker baskets to create warmth in your interior with tropical Anthuriums. Anthurium in wooden planter

Het is je misschien opgevallen dat de Anthurium is een paar keer voorbij is gekomen en dat is ook niet zo gek, aangezien deze makkelijke plant of ultra lang bloeiende snijbloem van oorsprong uit het regenwoud komt.

Voor meer inspiratie kun je terecht op ons Pinterest board.

Bronnen: 1; 2;