Nieuwe woontrend: denim drift - Bloomifique
Interieur

Nieuwe woontrend: denim drift

Denim raakt nooit uit de mode en is in 2017 dé trendkleur voor je interieur. Nieuwsgierig naar de stylingsmogelijkheden van deze kleur dook ik in de Flexa ColourFutures 2017.

Life in a new light

Kleur is emotie! Daarom doet verffabrikant Flexa doet één keer per jaar een kleuronderzoek waarbij experts op het gebied van architectuur, textiel en mode samenkomen om te brainstormen over de huidige lifestyle en welke kleuren daarbij passen.

De lifestyle van 2017 omschrijven zij als ‘life in a new light’. Een weerspiegeling van de snelle veranderingen in de huidige wereld en de tendens om steeds meer prioriteit te geven aan eenvoudige dingen en de natuur als tegenhanger van de drukte om ons heen. Ik was super benieuwd naar hoe ze deze lifestyle zouden vertalen in kleur.

Kleur van het jaar 2017: veelzijdig denim drift

Flexa ColourFutures 2017 Denim Drift

Blauw is een populaire tijdloze kleur die overal in terugkomt, lucht, water en natuurlijk onze zo geliefde jeans. En nu mag denim ook in je interieur. De vergrijsde en veelzijdige blauwtint denim drift is namelijk de nieuwe trendkleur voor 2017.

De kleurenfamilie bestaat verder uit andere blauwe tinten van indigo tot licht blauw die elkaars uitstraling beïnvloeden waardoor je met deze ene kleur verschillende looks kan creëren. Verrassend veelzijdig dus!

Denim Drift colour of the year 2017

Denk je dat blauw een koele afstandelijke kleur is? Niets is minder waar. De vergrijsde variant breng warmte in je interieur in combinatie met warme stoffen en beige tinten. Prachtig in combinatie met hout, maar ook in combinatie met contrasterend wit. Net als met jeans geldt ook voor denim op je muur dat alle tinten mogen. Van diep donker blauw tot zachte tinten.

Denim Drift colour of the year 2017

Blauw is ook een kalmerende en rustgevende kleur, ideaal dus voor in de slaapkamer. Voor een frisse look kun je een paar cirkels op de muur verven, deze vormen zijn namelijk helemaal in en geven een speels effect.

Als finishing touch kun je natuurlijk los gaan met allerlei denim accessoires van kussens tot bloempotten. Met een paar planten maak je het plaatje natuurlijk helemaal af!

Denim Dirft interior with anthurium plants

Denim drift is een kleur die goed past in verschillende stijlen, van modern tot klassiek en er totaal anders uitziet afhankelijk van hoe je het toepast. Dit blijkt ook uit de vier totaal verschillende kleurpaletten waarin Flexa de kleur verwerkt heeft.

New Romanticism – The magic of life

cf17newromanticism_final_diningroom

Deze stijl sluit perfect aan bij een bewuste levensstijl waarbij er aandacht is voor gezond en verantwoord leven. Natuurlijk, rust, verantwoord en hergebruik zijn sleutelwoorden die deze stijl kenmerken.

Shared individualism – New families

Flexa ColourFutures 2017 Shared individualism

Dit kleurenpalet geeft je de ruimte om samenhang te creëren in je interieur, met gebruik van individualiteit. Het draait om warme, levendige gastvrije kleuren die samenwerken om er een geheel van te maken.

The working Home – Work and life undivided

Flexa ColourFutures 2017 The working Home

Deze stijl is ideaal voor thuiswerkers die een balans zoeken tussen werk en privé. In deze stijl met invloeden uit de jaren 50 houden constructieve zakelijke kleuren en contrasteerden warme kleuren elkaar in balans.

Considered luxury-A new idea of living

Flexa ColourFutures 2017 Considered luxury

Less blijft more. In een wereld waarin we steeds meer prikkels krijgen, hebben we ook steeds meer behoefte aan rust. Deze sfeervolle, neutrale stijl bevredigd deze behoefte rust met lichte, rustige en frisse kleuren.

De komende weken komen er meer blogs online over deze trends.

Foto’s collages: Flexa