Haal de natuur naar binnen met new romanticism van Flexa - Bloomifique
Interieur

Haal de natuur naar binnen met new romanticism van Flexa


De botanische woontrend lijkt nog lang niet over zijn hoogtepunt heen. Ook in de new romanticism stijl van Flexa zijn planten het belangrijkste accessoire. Goed nieuws voor iedereen die van botanisch en natuurlijk houdt.

Interior trend from flexa colourfutures new romanticism by bloomifique

Het milieu en duurzaam leven worden steeds belangrijkere topics. New romanticism sluit perfect aan bij een bewuste levensstijl waarbij er aandacht is voor gezond en verantwoord leven.

De neutrale Flexa kleur van het jaar 2017 Denim Drift past erg goed in deze natuurlijke stijl in combinatie met olijfgroen. Hiermee haal je het groen van de natuur letterlijk in huis. Daarnaast zijn spiritueel paars en violet belangrijke accentkleuren die warmte geven. Met turquoise als accentkleur bij donkere kleuren beng je juist vrolijkheid in je interieur.

Show your roots

Botanic interior trend new romanticism from flexa colourfutures by bloomifique

We willen allemaal onderdeel uitmaken van de natuur, maar leven in steeds grijzere steden. In deze trend wordt de natuur naar binnen gehaald in een eclectische bohemienstijl met veel botanische en natuurlijke elementen zoals weelderige planten waarvan de wortels zeker gezien mogen worden.

Stylingstip!

Planten die voor mij het een ruimte in deze stijl helemaal afmaken zijn orchideeën. Vanda’s omdat ze prachtige wortels hebben die gezien mogen worden en je hiermee je in één klap je midden in de natuur waant. Stijlvolle phalaenopsis mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Door te kiezen voor een nieuwe paarse variant, sla je twee vliegen in één klap: een tropische plant die past in de bohemienstijl in dé accentkleur van deze trend.

Purple Phalaenopsis and Red Vanda that fits in a botanical interior with new romanicism syle of Flexa | by Bloomifique

Laatste tip. Bij een bewuste levensstijl hoort natuurlijk het hergebruik van materialen. Dus duik eens een kringloopwinkel in om leuke rotan stoeltjes op de kop te tikken. Deze zijn namelijk weer helemaal in.