Geef je slaapkamer een herfst make-over met bloemen en planten
Geef je slaapkamer een herfst make-over met bloemen en planten
Foto: Unsplash
Interieur

Geef je slaapkamer een herfst make-over met bloemen en planten

Waar we in de zomer lekker veel buiten zijn, zijn we in de herfst veel vaker binnen. Lekker knus met een kop thee en kleedje op de bank, met geurige kaarsen om je heen. Maar daarvoor moet je je woning wel even herfstklaar maken! In dit artikel geven we je een aantal tips over hoe je je slaapkamer een herfst make-over kunt geven.

Geef je slaapkamer een herfst make-over

Je slaapkamer een herfst make-over geven, kun je groots aanpakken door de muren in een andere kleur te verven. Onlangs deelden we de Flexa trendkleur van 2020, die heel goed bij de herfst past. Maar een andere, iets subtielere en goedkopere, manier is door middel van bloemen en planten. Hierbij een paar ideeën!

Lees ook: Dit is de Flexa trendkleur van 2020: Tranquil Dawn

Herfstkleuren

Zoek een aantal planten uit die in herfstkleuren komen. Zo komt de anthurium onder andere in bordeauxrood, okergeel, en donkeroranje: de herfstkleuren. Door een of meerdere anthuriums in deze kleuren neer te zetten, creëer je meteen al een herfstsfeer!

kamerplanten voor de herfst op een rij

Planten in de slaapkamer

Haal de natuur in huis

Maak een boswandeling en bewonder alle kleuren die je ziet. Raap een aantal mooie takken, eikeltjes en bladeren op en neem die mee naar huis. Ook kun je in een tuincentrum een stuk boomstronk vinden, wat je mooi kunt gebruiken als plateau om kaarsen op te zetten.

Maak een herfstboeket

In een weelderig herfstboeket kun je al je favoriete kleuren en bloemen laten terugkomen. Je kunt er zelfs een aantal bladeren of takken die je tijdens de boswandeling hebt gevonden in verwerken! Ga daarnaast naar de bloemist om je vondsten aan te vullen met andere bloemen. Denk bijvoorbeeld eens aan de anthurium snijbloem, die in alle herfstkleuren te verkrijgen is. Enne, het hoeft niet eens een enorm boeket te worden. Een drinkglas met daarin een paar bladeren of takken gezet staat ook al heel gezellig op je nachtkastje.

Lees ook: Herfst in een vaas: inspiratie & tips voor een herfstboeket