Groen wonen: 4 simpele hacks voor een groener interieur
anthurium stekken
Interieur

Groen wonen: 4 simpele hacks voor een groener interieur

Heb je al een aantal kamerplanten in huis staan, maar heb je nog geen Urban Jungle gevoel? Dan kunnen een paar kleine veranderingen al een groot verschil maken. Bijvoorbeeld door planten meer te groeperen, of er een op te hangen. In dit artikel zetten we een aantal hele gemakkelijke hacks voor een groener interieur op een rij. Wedden dat je hierdoor meteen een urban jungle gevoel hebt?

Lees ook: Vensterbank styling tips: geef je vensterbank een make-over

Hacks voor groener interieur

Ga voor een botanische print

Kijk in huis rond of je een muur kunt behangen met een botanische print. Dit kan in de woonkamer zijn, maar de wc zal het ook direct veel gezelliger maken. Een behang met een botanische print brengt niet de voordelen van planten mee, maar zorgt wel voor een groener interieur.

Hang een Macramé of kokedama op

Geen plek meer op de grond? Ga dan de lucht in, met een Macramé of kokedama. Zo vul je een lege ruimte ook meteen op! Een Macramé is een plantenhanger, meestal gemaakt van touw. De kokedama een kunst met planten afkomstig uit Japan, en betekent letterlijk: mosbal. Een plant die hier erg geschikt voor is, is de orchidee. Deze plant heeft namelijk luchtwortels om voeding mee te tanken, en de pot is eigenlijk alleen nodig om ‘m neer te kunnen zetten.

Lees ook:

Verzamel vazen

Verzamel mooie vazen, glazen flessen en keramiek. Het liefst in allerlei verschillende soorten en maten! Zet ze bij elkaar neer, zet er wat bloemen en takken in, het liefst ook in verschillende soorten en maten.

Zet een plantentafel neer

Staan jouw planten overal door het huis heen, allemaal op een eigen plekje? Kijk dan eens hoe het staat als je ze meer bij elkaar zou zetten. Koop bijvoorbeeld een salontafeltje, waar je een aantal planten op zet. Door ze te groeperen, lijken het er ineens veel meer.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anthurium & Orchid lovers (@bloomifique) op