Vensterbank styling tips: geef je vensterbank een make-over
Tips voor een orchidee met gele bladeren
Interieur

Vensterbank styling tips: geef je vensterbank een make-over

Bijna iedereen heeft een vensterbank in huis, de meeste mensen wel meerdere. Toch doet bijna niemand er echt wat mee. Terwijl een leuk gestylde vensterbank zoveel voor je woning kan doen! Om je te inspireren, verzamelden we in dit artikel een aantal vensterbank styling tips en foto’s zodat jij aan de slag kunt met de make-over. Veel plezier!

Lees ook: Non-toxic living: 3 tips om in huis toe te passen

Vensterbank styling tips

Voor het stylen van je vensterbank kun je van alles gebruiken. Denk aan planten, potten, vazen, kaarsen, etc. Probeer qua stijl en kleuren hetzelfde aan te houden als in de rest van de woning, zodat het één geheel wordt.

Maar voordat je echt begint, is het handig om te bekijken met welke reden je je vensterbank wilt stylen. Gaat het om decoratie of wil je er meer privacy mee creëeren, bijvoorbeeld als je op de begane grond woont en veel inkijk hebt. Dit laatste zou je met grote planten en hoge vazen kunnen doen.

 

De verschillende soorten orchideeën

Tips en inspiratie

Planten in de vensterbank

Planten worden veruit het vaakst in de vensterbank neergezet. Let hierbij wel op of de plant er geschikt voor is. Is het raam bijvoorbeeld op het zuiden gericht? Zorg er dan voor dat de planten die je er neerzet tegen direct zonlicht kunnen.

De bijzondere patronen waar een phalaenopsis in komt

Hoge vazen

Vazen doen het ook erg goed in een vensterbank. Kies bijvoorbeeld voor een aantal vazen in verschillende hoogtes, en zet daar snijbloemen en/of takken in.

Tips en inspiratie voor mooie vensterbank styling

Kaarsenhouders

Nu het weer vroeger donker wordt, mogen de kaarsen weer op tafel. En in de vensterbank! De kaarsjes worden door het raam gereflecteerd waardoor ze voor nog meer sfeer zorgen.

Raambankje

Heb je nou heel veel ruimte in je vensterbank? Maak er dan een gezellig hoekje van, waar je een boekje kunt lezen of lekker naar buiten kunt staren. Leg het vol kussens en eventueel een kleedje, en chillen maar!

Lees ook: 5x mooie bloempotten voor in huis