Non-toxic living: 3 tips om in huis toe te passen
Non-toxic living: 3 tips om in huis toe te passen
Interieur

Non-toxic living: 3 tips om in huis toe te passen

Non-toxic living is een woontrend die vanuit de Verenigde Staten is overgewaaid. Een van de grondleggers is healthy home guru Sophia Ruan Gushée, die er ook een boek over geschreven heeft. Volgens haar worden we binnenshuis blootgesteld aan toxic exposure van dingen die de meesten van ons standaard in huis hebben. Denk aan meubels, synthetische geurkaarsen en chemische schoonmaakmiddelen. Nu hoef je al die dingen niet in een keer weg te gooien, maar er zijn wel een aantal dingen waar je op kunt letten. In dit artikel geven we je drie tips om je huis te detoxifyen.

Lees ook: Planten in de slaapkamer: maak van je slaapkamer een oase van rust

Schoenen uit

We beginnen met de makkelijkste tip: doe je schoenen meteen uit als je thuiskomt. Via je schoenen neem je onder andere pesticiden, zware metalen en fecaliën naar binnen. Dingen die je echt niet in huis wilt, zeker niet als je je aan de twee seconden regel wat betreft gevallen eten houdt. 😉 Maak er een gewoonte van om ze bij de voordeur uit te doen.

Meer planten

Planten zijn heel goed in het zuiveren van de lucht. Uit onderzoek van de NASA in 1989 bleek al dat kamerplanten, waaronder anthuriums, de lucht kunnen zuiveren van ongezonde stoffen zoals benzeen, formaldehyde en trichloorethyleen. Benzeen zit doorgaans in lijm, verf, plastic en detergenten, formaldehyde is een gas dat onder andere bij de productie van leer en tapijt wordt gebruikt, en trichloorethyleen zijn oplosmiddelen die in diverse synthetische materialen worden toegepast.

Volgens NASA is de anthurium erg effectief om de lucht te zuiveren van formaldehyde, ammoniak, tolueen en xyleen. De exotische plant is daarnaast erg makkelijk in haar verzorging, ze heeft heel weinig nodig om toch heel lang mooi te blijven. Ideaal voor in huis dus.

Lees ook: Anthurium verzorging: 7 tips op een rij

Natuurlijke schoonmaakmiddelen

Een andere non-toxic living tip is het vermijden van chemische schoonmaakmiddelen. Ze verwijderen vlekken wel goed, maar bevatten ook allerlei toxische stoffen. In plaats daarvan kun je voortaan beter voor natuurlijke schoonmaakmiddelen kiezen, zoals baking soda, oftewel zuiveringszout. Dit bindt zuren, en deze chemische reactie zorgt ervoor dat zuren worden geneutraliseerd. Zuren die in vuil zitten en nare geuren verspreiden, worden dus niet gemaskeerd maar echt verwijderd. Plaats bijvoorbeeld een bakje met wat baking soda in de koelkast, om luchtjes te neutraliseren. Of strooi wat zuiveringszout op een natte spons, maak de oven schoon en spoel het af met water. De opties zijn eindeloos, Google er maar eens naar.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anthurium & Orchid lovers (@bloomifique) op