Planten in de slaapkamer: maak van je slaapkamer een oase van rust
Planten in de slaapkamer
Interieur

Planten in de slaapkamer: maak van je slaapkamer een oase van rust

Een goede nachtrust is heel belangrijk voor de algemene gezondheid. Als je goed geslapen hebt, is het leven een stuk leuker dan wanneer je moe bent. Maar door stress, werkdruk en tot laat op een scherm kijken, slapen veel mensen maar zes uur of zelfs nog minder. Om dit te voorkomen, is het fijn om je slaapkamer tot een oase van rust om te toveren. Dat kun je onder andere creëeren door rustgevende kleuren te gebruiken en een aantal planten in de slaapkamer neer te zetten. Een paar tips:

Kleuren en materialen

Kleuren zijn sfeerbepalend: te veel of te felle kleuren kunnen te druk zijn, waardoor je niet snel rust zult vinden. Je kunt daarom het best voor wit en andere lichte tinten kiezen. Zorg voor een fris opgemaakt bed, met zachte materialen. Een goed matras en lekkere kussens zijn ook erg belangrijk.

Daarnaast is het goed om eens naar de verlichting in je slaapkamer te kijken. Licht heeft namelijk 2 functies: het moet functioneel zijn, zodat je genoeg ziet, maar het is ook een grote sfeerbepaler. Daarom kun je het beste voor meerdere lampen gaan, zodat je telkens kunt kiezen wat je op dat moment nodig hebt.

Planten in de slaapkamer

Kamerplanten zorgen niet alleen voor zuurstof en sfeer, maar sommigen kunnen ook de lucht zuiveren. Een aantal jaar geleden deed de Amerikaanse ruimteorganisatie NASA onderzoek naar de beste manieren om de lucht in een ruimtestation te filteren. Hierdoor kwamen ze erachter dat sommige kamerplanten op een natuurlijke manier giftige stoffen kunnen neutraliseren.

Eén van deze kamerplanten is de anthurium. Volgens NASA is deze plant heel effectief in het uit de lucht te halen van formaldehyde, ammoniak, tolueen en xyleen. Daarnaast heeft de anthurium plant niet veel verzorging nodig, dus je hoeft niet te stressen over het water geven. 😉 Andere rustgevende planten zijn lavendel en jasmijn, en die ruiken ook nog eens heel lekker!

Lees ook: 7 tips voor Anthurium verzorging op een rij

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anthurium & Orchid lovers (@bloomifique) op