4 tips om gemakkelijk meer groen in huis te halen
4 tips om gemakkelijk meer groen in huis te halen
Interieur

4 tips om gemakkelijk meer groen in huis te halen

Planten zijn mooi, brengen sfeer en verbeteren de luchtvochtigheid in huis. Dus hoe meer planten, hoe beter! Toch? Mocht je denken dat je geen ruimte meer in huis hebt, of geen tijd om planten te kopen of verzorgen: smoesjes! In dit artikel geven we je tips om gemakkelijk meer groen in huis te halen.

Bloemen abonnement

Heb je niet altijd tijd voor verse bloemen te halen? Bestel ze dan eens online! Er zijn tegenwoordig veel bloemen-abonnementen, waardoor er elke week of twee weken een nieuw boeket bij je bezorgd wordt. Maar je kunt er vaak ook eenmalig een boeket bestellen. Ideaal toch?

Lees ook: 3 leuke & handige online bloemenwinkels

Gemakkelijke planten

Koop een aantal planten die gemakkelijk te onderhouden zijn. Zo heeft een anthurium potplant bijvoorbeeld maar weinig verzorging nodig om mooi te staan. Daarnaast maakt deze plant het hele jaar door nieuwe bloemen aan. Meestal is er een cyclus van drie maanden bloei, een aantal maanden geen bloei en dan weer drie maanden bloei. En omdat het geen seizoensbloem is, is ze het hele jaar door verkrijgbaar.

Lees ook: In deze winkels en webshops kun je een anthurium kopen

Grote kamerplanten

Een andere manier om gemakkelijk meer groen in huis te halen, is door een aantal grote kamerplanten neer te zetten. Deze hebben ook niet veel aandacht nodig, maar geven wel meteen een groene indruk. Vooral in een ruime hal of grote woonkamer zijn een aantal grote kamerplanten beter dan heel veel kleintjes.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anthurium & Orchid lovers (@bloomifique) op

Hangplanten

Heb je weinig plek in huis? Hang dan een aantal planten op! Hierdoor benut je ieder plekje in huis optimaal, en bespaar je ruimte. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een Macramé plantenhanger of een Sky Planter. Die laatste is niet zomaar een plantenpot die op z’n kop hangt, hij is ook erg handig. De pot bevat namelijk een Slo-Flo irrigatiesysteem, dat je plant maximaal twee weken van water voorziet. Ideaal dus voor mensen die vaak vergeten hun planten water te geven, of voor als je op vakantie gaat!.

Lees ook: DIY: Zo maak je je eigen Macramé plantenhanger