Zo maak je je woning net zo zen als een yoga studio
Zo maak je je woning net zo zen als een yoga studio
Foto: Unsplash
Interieur

Zo maak je je woning net zo zen als een yoga studio

Je huis is een plek waar je je zo fijn mogelijk moet voelen. Waar je thuiskomt en echt helemaal kunt ontspannen. Bijna zo ontspannen als na een yoga lesje, zou je zeggen. Maar waarom zou je je woning eigenlijk niet net zo zen als een yoga studio maken? Die zijn meestal zo ingericht dat er een last van je schouders valt als je alleen al binnenkomt. We zochten uit door welke factoren dat komt, en hoe jij je huis ook zo kunt inrichten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anthurium & Orchid lovers (@bloomifique) op

Daglicht

De meest fijne yoga studio’s maken veel gebruik van daglicht. Er hangen geen gordijnen voor de ramen, zodat het licht juist binnen kan komen. Dit is voor de slaapkamer misschien niet ideaal, maar waarom zou je in de woonkamer per se gordijnen moeten hebben? Tenzij je buren of voorbijgangers dan naar binnen kunnen kijken, in dat geval zou je kunnen denken aan hele dunne witte gordijnen. Die laten het licht alsnog naar binnen, maar schermen de ruimte wel af voor nieuwsgierige aagjes.

Groen

En in die lichte ruimtes, staan veel planten. Grote, kleine, verschillende, of alleen maar dezelfde. Op de grond, hangend aan het plafond, of staand op een plank. Alles kan! Planten brengen sfeer en zorgen voor een betere akoestiek. Daarnaast is uit wetenschappelijk onderzoek gebleken dat planten bepaalde chemische verbindingen kunnen afbreken, waardoor ze uit de lucht verdwijnen en daarmee de lucht zuiveren. Orchideeën passen ook goed in lichte witte ruimtes, omdat ze groene bladeren hebben, maar ook mooie bloemen.

Lees ook: 3 redenen om nog meer planten in huis te halen

Minimalistisch

Naast die planten, staat er bijna niks anders in de ruimtes. Geen prullaria, geen afleidingen. Het gaat tenslotte om jou en je yoga practice. Thuis zal dat ook veel rust geven. Ze zeggen niet voor niets: een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd! Tijd om je huis eens te Marie Kondo’en, dus.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anthurium & Orchid lovers (@bloomifique) op

Tags