Luchtzuiverende planten: een must have voor elke slaapkamer
Planten in de slaapkamer
Happy living

Luchtzuiverende planten: een must have voor elke slaapkamer

De slaapkamer is een plek om tot rust te komen. En daarvoor is een rustige inrichting, met zachte kleuren en niet te veel prullaria het meest geschikt. Luchtzuiverende planten zijn hierin een must have. Ze zetten CO2 om in zuurstof, kunnen fijnstof opnemen in hun bladeren, en verbeteren de luchtvochtigheid. In dit artikel vertellen we er meer over én delen we welke plant hier heel geschikt voor is.

Luchtzuiverende planten

Uit onderzoek van de NASA in 1989 bleek al dat kamerplanten de lucht van ongezonde stoffen kunnen zuiveren. Denk aan benzeen, wat doorgaans in lijm, verf, plastic en detergenten zit. Maar ook formaldehyde, een van de meest schadelijke vluchtige organische stoffen die in alle woningen aanwezig is. En trichloorethyleen, oplosmiddelen die in verschillende synthetische materialen worden toegepast.

Een kamerplant die heel effectief is in het uit de lucht te halen van deze ongezonde stoffen, is de anthurium. Daarnaast heeft deze plant niet veel verzorging nodig, dus je hoeft niet te stressen over het water geven. De anthurium doet het goed bij lage licht omstandigheden en staat bekend als een lang bloeiende kamerplant. Een must have voor iedere slaapkamer dus!

Lees ook: Anthurium verzorging: 7 tips op een rij

Een must have voor elke slaapkamer

Maar hoeveel luchtzuiverende planten zijn er nodig om de lucht in de hele slaapkamer te zuiveren? Dat is afhankelijk van de grootte van de planten. Zo is een anthurium in een potmaat van 14 cm – een veel verkochte potmaat – per 4m2 nodig om de lucht voldoende te zuiveren. Even rekenen dus! Tenslotte nog wat inspiratie voor luchtzuiverende planten op de slaapkamer:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anthurium Info (@anthuriuminfo) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anthurium & Orchid lovers (@bloomifique) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anthurium Info (@anthuriuminfo) op

Lees ook: DIY: een kokedama met een anthurium maken