4 originele manieren om een orchidee neer te zetten
Dé kleur van 2020 volgens verfmerk Clare: Frozen
Happy living

4 originele manieren om een orchidee neer te zetten

Op zoek naar originele manieren om een orchidee neer te zetten? Daar hebben wij wel een aantal leuke ideeën voor! Wat dacht je van op z’n kop? Of als snijbloem? Lees snel verder om wat nieuwe inspiratie op te doen!

Lees ook: In deze winkels en webshops kun je een orchidee kopen

Originele manieren om een orchidee neer te zetten

Op z’n kop

Eerlijk is eerlijk, dit is niet een manier om een orchidee neer te zetten, maar een om ‘m op te hangen. En wel op z’n kop! De Sky Planter is niet alleen een plantenpot die op z’n kop hangt, hij is ook erg handig. De pot bevat namelijk een Slo-Flo irrigatiesysteem, dat je plant maximaal twee weken van water voorziet. Ideaal toch?

De Sky Planter
Foto: Boskke

In een kokedama

Kokedama is een kunst met planten afkomstig uit Japan, en betekent letterlijk: mosbal. De wortels van een plant worden hierbij ingepakt in mos. Een plant die hier erg geschikt voor is, is de orchidee. Deze plant heeft namelijk luchtwortels om voeding mee te tanken, en de pot is eigenlijk alleen nodig om ‘m neer te kunnen zetten. En het leuke is, je kunt er gemakkelijk zelf een maken!

Lees ook: DIY: een kokedama met een orchidee maken

DIY: een kokedama met een orchidee maken
Foto: Instagram

In een plantenbak

Tegenwoordig zijn er hele leuke plantenbakken te koop, speciaal om binnenshuis te zetten. Plaats er een aantal orchideeën in en voila: een super originele manier om een orchidee neer te zetten!

De bijzondere patronen waar een phalaenopsis in komt

Een orchidee als snijbloem

Je kent de orchidee waarschijnlijk alleen als plant, maar wist je dat ze het ook goed doen als snijbloem? Orchidee snijbloemen zijn bij sommige bloemisten te koop, maar je kunt de bloemen natuurlijk ook zelf van een plant afsnijden. Daarvoor kun je het beste wachten tot de bloemen op hun mooist zijn, meestal zo’n twee dagen nadat ze zijn geopend. Gebruik een schoon mes en snijd de bloemstengel helemaal onderaan af; de steel moet zo lang mogelijk zijn. Zorg dat je de steel schuin afsnijdt, want op die manier kan hij voldoende water opnemen. Zet de bloemstengel vervolgens direct in een vaas met lauw water, op een plekje in de schaduw.

Een orchidee als snijbloem gebruiken