Zo ga je de december stress tegen met planten
Zo ga je de december stress tegen met planten
Happy living

Zo ga je de december stress tegen met planten

December is een van de drukste maanden van het jaar. We vieren niet alleen Sinterklaas, maar ook Kerst én Oud & Nieuw. En daar komt nogal wat voorbereiding bij kijken. Denk aan het kopen van cadeaus, huis versieren, boodschappen doen en koken. Het is niet gek als je daar enige stress van krijgt. Gelukkig kun je dat gemakkelijk verhelpen, en wel met de hulp van planten. Hoe je de december stress tegengaat met planten, lees je in dit artikel!

Lees ook: Dit zijn de 4 kerst trends van 2019

Ga de december stress tegen met planten

Planten hebben een positief effect op je fysieke gezondheid. Zo filteren ze de lucht van ongezonde stoffen en zetten ze die om in schone zuurstof. Daarnaast gaan ze droge lucht tegen en zijn het stressverlagers. Uit verschillende onderzoeken blijkt namelijk dat mensen in de buurt van planten minder gestrest zijn dan mensen in een omgeving zonder planten.

Dus door planten (en een kerstboom!) in huis te zetten, kom je al een heel eind. Maar ga ook lekker met je handen aan de slag! Door met planten bezig te zijn, word je vanzelf kalm. Dus ga je planten af op dode bladeren, geef ze water, ontdoe ze van stof, en verpot ze eventueel. Het zijn hele voldoening gevende taken, omdat ze makkelijk zijn, niet al te lang duren, en toch een mooi resultaat geven. Al doe je het elke dag maar tien minuten, je zult zien dat het werkt!

Lees ook: In deze winkels en webshops kun je een anthurium kopen