Een gezonde kinderkamer door middel van planten
Een gezonde kinderkamer door middel van planten
Happy living

Een gezonde kinderkamer door middel van planten

Bij een fijne kinderkamer denk je waarschijnlijk aan een leuk kleurtje op de muur, veel zachte knuffels en speelgoed. Maar wist je dat een gezond klimaat ook belangrijk is? Er zitten namelijk veel vervuilende stofjes in de lucht. Geen reden tot paniek, het is alleen wel goed om er op te letten want te veel van deze stofjes kunnen ongezond zijn. Gelukkig kun je daar heel gemakkelijk voor zorgen, namelijk met planten! In dit artikel vertellen we je meer over de gezonde kinderkamer.

Lees ook: Non-toxic living: 3 tips om in huis toe te passen

Een gezonde kinderkamer

Je ziet ze niet, maar er vliegen hele kleine vervuilende stofjes door de lucht. Die komen van verf, behanglijm, nieuwe meubels, gordijnen en vloeren. Dingen die de meeste mensen dus wel in huis hebben of gebruiken. Voorbeelden hiervan zijn benzeen; wat doorgaans in lijm, verf, plastic en detergenten zit, formaldehyde; een gas dat onder andere bij de productie van leer en tapijt wordt gebruikt, en trichloorethyleen; oplosmiddelen die in diverse synthetische materialen worden toegepast. Je kunt deze stoffen helaas niet verwijderen met schoonmaakmiddelen, want sommigen bevatten deze stoffen juist.

Door middel van planten

Maar hoe verwijder je deze stofjes dan uit de lucht? Door middel van planten! Bepaalde planten zuiveren de lucht van ongezonde stoffen. Daarnaast zetten ze CO2 om in zuurstof, kunnen ze fijnstof en formaldehyde opnemen in de bladeren, en maken ze droge lucht vochtiger. De anthurium is een goed voorbeeld van zo’n plant.

Hoeveel planten heb je nodig om de lucht in de kinderkamer te zuiveren? Dat is afhankelijk van de grootte van de planten. Van bijvoorbeeld een anthurium in een potmaat van 14 cm, een veel verkochte potmaat, is maar één plant per 4 m2 nodig om de lucht voldoende te zuiveren.

Let wel op dat je alle planten in de kinderkamer hoog zet, bijvoorbeeld op een plank of krukje. We willen natuurlijk niet dat de kinderen gevaar lopen.

Lees ook: Feit of mythe: Kunnen planten de lucht écht zuiveren?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anthurium & Orchid lovers (@bloomifique) op

Tags