5 dingen die je instant vrolijk maken
5 dingen die je instant vrolijk maken
Happy living

5 dingen die je instant vrolijk maken

Het is de derde maandag van de maand, ook wel bekend als Blue Monday. Op deze dag zou je beseffen dat je gefaald hebt in je goede voornemens, en je daardoor een beetje down voelen. Anderen zeggen dat het een dag is die bedacht is door een reclamebureau, om meer te kunnen verkopen. Hoe dan ook, 5 dingen die je instant vrolijk maken zijn altijd welkom, toch? Bij deze!

5x instant vrolijk

Verzorg je planten

Door je planten met je volledige aandacht te verzorgen, kun je even nergens anders aan denken. Snoei ze, stof ze af, geef ze een bad en verpot ze als het daar tijd voor is. Je planten zullen als dank weer extra mooi bloeien! En wedden dat jij jezelf hierdoor ook meteen beter voelt?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anthurium & Orchid lovers (@bloomifique) op

Lees ook: Geef jezelf een energieboost met behulp van planten

Wees dankbaar

Schrijf drie dingen op waar je op dit moment dankbaar voor bent. Dat hoeven niet eens grootste dingen te zijn. Denk aan de zon die even scheen, of een compliment dat je kreeg. Van die momenten die je vaak al snel weer vergeet, en misschien zelfs overschaduwd worden door minder leuke momenten van die dag. Door de dingen op te schrijven waarvoor je dankbaar bent, het liefst elke avond, wordt het een stuk makkelijker om positiever in het leven te staan.

Lach

Niet alleen echt lachen heeft effect op je gelukshormonen, nep lachen ook! Diverse wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat een nep lach je ook kan helpen uit een dipje te komen. Dit kan voluit en hardop lachen zijn, maar een paar minuten glimlachen werkt ook al. Dus, tover een glimlach op je gezicht!

Dans

Zet je lievelingsnummer op en ga lekker door je huis dansen. Even alles losschudden en je gedachten vrijmaken! Je zult zien dat je je na vijf minuten al een stuk lichter én vrolijker voelt. Het ervaren van positieve emoties kan negatieve gevoelens namelijk reguleren.

Koop bloemen

Uit onderzoek van de Association for Psychological Science blijkt dat de geur van bloemen je een geluksgevoel geeft. En dat niet alleen, een verse bos bloemen zorgt voor levendigheid in je interieur en creëert meteen voor een gezellige sfeer. Alleen al door het kijken naar alle kleuren word je vrolijker! Dus, waar wacht je nog op? Naar de winkel, nu! 😉

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anthurium & Orchid lovers (@bloomifique) op

Lees ook: In deze winkels en webshops kun je een orchidee kopen